Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:47:06

Qatargate: Αρχισε να «συνεργάζεται» ο Παντσέρι – Ποιους «δίνει» – Νέα στοιχεία

Ο πρώην ευρωβουλευτής, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica φαίνεται πως έχει αρχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές με στόχο να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για όλους όσους εμπλέκονται στο Qatargate ώστε να πέσει ο ίδιος στα «μαλακά».

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το Qatargate καθώς μετά τον σύντροφο της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, άρχισε να «κελαηδάει» και ο θεωρούμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης Αντόνιο Παντσέρι.
Ο πρώην ευρωβουλευτής, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica φαίνεται πως έχει αρχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές με στόχο να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για όλους όσους εμπλέκονται στο Qatargate ώστε να πέσει ο ίδιος στα «μαλακά».
Ο Παντσέρι, εμφανίζεται σύμφωνα με το δημοσίευμα, να καίει τον σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για τον οποίο ανέφερε ότι επισκέφθηκε το Κατάρ ενώ έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης και την Μαρία Αρένα, σημειώνοντας ότι «ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα...».

Φαίνεται πως παραδέχθηκε σε ένα βαθμό τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι Αρχές οι οποίες είναι βαρύτατες, ενώ επιβεβαίωσε τον κεντρικό ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση ο Μαροκινός πρέσβης στην Βαρσοβία Αμπνταραχίμ Ατμουν, ο οποίος ενήργησε ως μεσολαβητής μεταξύ των μαροκινών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων Ιταλών στην υπόθεση.

Η συμφωνία

Ο Παντσέρι ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να ελαφρύνει τη θέση του, στην κατάθεσή του φέρεται να είπε ότι υπήρξε συμφωνία βάσει της οποίας κινήθηκε η ομάδα στην οποία συμμετείχε ο ίδιος με νυν και πρώην ευρωβουλευτές , η οποία όπως είπε, προέκυψε το 2019 όταν δεν επανεξελέγη ο ίδιος ευρωβουλευτής.
Γίνεται επίσης λόγος για το τεράστιο χρηματικό ποσό που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι αλλά και σε χρηματοκιβώτιο στο σαλόνι του σπιτιού του Παντσέρι, ένα στοιχείο στο οποίο θα στηριχθεί ο εισαγγελέας του Βελγίου.

Επίσης, η ιταλική εφημερίδα στο δημοσίευμά της αναφέρεται και σε ένα έγγραφο – φωτιά που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και στο οποίο περιγράφεται ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών στην αποκάλυψη του Qatargate.
Στο έγγραφο, κατά το δημοσίευμα, γίνεται λόγος για μυστικούς πράκτορες που μπήκαν στο σπίτι του Παντσέρι και το έψαξαν ανοίγοντας από ντουλάπες μέχρι το μικρό χρηματοκιβώτιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline