Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:32:45

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την καταδίκη Παππά

Στο κάδρο των ευθυνών για τους χειρισμούς της κυβέρνησής του στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, μετά την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά, επιχειρεί η Χαριλάου Τρικούπη.


Η καταδίκη του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με στελέχη του ΠαΣοΚ, επισφραγίζει την κριτική που ασκείται τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυροποιεί το επιχείρημα ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησαν τους ίδιους αντιθεσμικούς δρόμους κατά την διακυβέρνησή του.

Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, όπως εκτιμάται, μεταφέρει την πίεση στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν γίνεται να μην πληγεί η εικόνα του. Ο Παπάς δεν ήταν ο οποιοσδήποτε υπουργός της κυβέρνησής του. Ήταν το δεξί του χέρι, ο στενός του φίλος. Δεν αποφάσισε μόνος του να κινηθεί έξω από το συνταγματικό πλαίσιο». Και αυτό γιατί όπως επισημαίνεται, «επέλεξε τα παιχνίδια παρασκηνίου για να μοιράσει άδειες σε φιλικούς επιχειρηματίες».

«Σήμερα η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε. Το ειδικό δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, και τον φίλα προσκείμενο στην τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιχειρηματία, Χ. Καλογρίτσα, για παρεμβάσεις στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο ομόφωνα καταδικασμένος Νίκος Παππάς είναι ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε» δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ αφού υπενθύμισε ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητήσαμε εξαρχής να τηρηθούν απόλυτα όροι διαφάνειας και νομιμότητας σύμφωνα με το Σύνταγμα και έθεσε στην Κουμουνδούρου τα ακόλουθα ερωτήματα.
-Τι θα πει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα βγάλει άραγε ανακοίνωση όπως έκανε προ ημερών πανηγυρίζοντας για την εισαγγελική πρόταση, μιας και παγίως η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει τη Δικαιοσύνη αλά καρτ, όπως έπραξε στο παρελθόν και με τις ανεξάρτητες αρχές; Ή θα παραδεχτεί και σήμερα «ότι υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας»;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline