Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:00:09

Ακυβερνησία στην πρώτη κάλπη ως πρώτη βεβαιότητα

Με βάση τα ευρήματα και των νέων δημοσκοπήσεων, που άρχισαν να δη οσιεύονται η πολιτική αξιολόγηση στην τελική ευθεία προς τις κάλπες καταλήγει σε κάποια αξιοσημείωτα συμπεράσματα.

Η ΝΔ δείχνει ότι διατηρεί την επαρκή δυναμική για ένα εκλογικό αποτέλεσμα στην πρώτη κάλπη, το οποίο θα της επιτρέπει να ελπίζει σε ένα ποσοστό αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές. Την ίδια στιγμή, τα αθροιστικά ποσοστά της εκτίμησης ψήφου δεν δίνουν καμία κυβέρνηση συνεργασίας (ΝΔ – ΠαΣοΚ ή των «ηττημένων» ΣΥΡΙΖΑ – ΠαΣοΚ – ΜέΡΑ25) στις εκλογές της απλής αναλογικής.

gk7

Ενίσχυση των άκρων
Παράλληλα, σημαντικά ενισχυμένα και με πιθανές ανοδικές τάσεις εμφανίζονται το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ενώ η συνολική καταγραφή των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ ξεπερνά συνολικά το 10%. Υπό αυτό το πρίσμα, καθοριστική παράμετρος εν όψει της πραγματικής καταγραφής των πολιτικών δυνάμεων στις προσεχείς εκλογές παραμένει το αν το ακροδεξιό κόμμα Κασιδιάρη, ή όποιο άλλο «καμουφλαρισμένο» σχήμα, θα επιτραπεί τελικώς να συμμετάσχει σε αυτές.

fhe

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline