Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  03:34:26

Φούχτελ και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πάντοτε οι Γερμανοί διακρίνονταν για τον ρομαντισμό αλλά και την άλλη του πλευρά, τον σκληρό ρεαλισμό. Οι περιοδείες και επαφές του υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας Χάνς Χοακίμ Φούχτελ στην ελληνική περιφέρεια, δεν ήταν απλή διάθεση για τεχνική βοήθεια.

Το αποκάλυψαν, εμμέσως και οι ατυχείς δηλώσεις του για τη χαμηλή παραγωγικότητα των Ελλήνων στον Τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς να έχει απόλυτο άδικο στη διαπίστωσή του με τα κρυφά της κίνητρα. Πιο καταγγελτικός ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής μίλησε μπίζνες σε Δήμους και Περιφέρειες των Γερμανών-ιδιαίτερα σε Βόρειο Ελλάδα, Κρήτη και Πελοπόννησο- και συνόψισε τις καταγγελίες του κατά Φούχτελ, αλλά Δημάρχων:

«........ Όταν ψηφίστηκε ο «Καλλικράτης», όλοι σχεδόν χειροκροτήσατε και σήμερα στηρίζετε όλοι σχεδόν τη λογική του. Όλοι ήσασταν υπέρ της φορολογικής εξουσίας, υπέρ της οικονομικής αυτοδυναμίας, υπέρ των ΣΔΙΤ. Ήταν ο προπομπός για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην τοπική διοίκηση. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήταν ριζικά αντίθετο με αυτήν την εξέλιξη και επιβεβαιωθήκαμε. Μέσω της τοπικής διοίκησης παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο κοινωνικές υπηρεσίες και έργα, αναπτύσσεται φορολογική επιδρομή με τοπικούς φόρους, τέλη και χαράτσια, προωθείται η ιδιωτικοποίηση έργων και υποδομών μέσω των ΣΔΙΤ.

Έχουμε, βέβαια, και νέες διαδικασίες, διακρατικές συνεργασίες για προσέλκυση επενδύσεων αλλά και επιχειρηματικές συμπράξεις.
Κάνει βήματα η ελληνογερμανική συνεργασία της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης -που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαχείριση απορριμμάτων, όλοι γνωρίζουμε ότι τα σκουπίδια έχουν χρυσό- για τους υδάτινους πόρους, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -γιατί ο ήλιος της Ελλάδας είναι τριακόσιες σαράντα δύο ημέρες το χρόνο- για τα ενεργειακά αποθέματα αλλά και για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Δεν έχει μείνει τίποτα, κανένας τομέας όπου το μεγάλο κεφάλαιο μπορεί να έχει σύντομα και πολλά κέρδη δεν μένει έξω από το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών ομίλων, ντόπιων και ξένων».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline