Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:26:03

Ανωμοτί κατάθεση έδωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Θα βρει σύντομα τον μπελά του ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον δήμαρχο. Κατόρθωσε να βγει οριακά στο Χαλάνδρι αλλά απέδειξε σύντομα ότι του αρέσει πολύ η αυτοπροβολή, η δημιουργία θορύβου γύρω από τον πολιτικό εαυτό του, η πρόκληση συνεχώς. '

Όπως πρόσφατα με τον ύμνο του ΕΑΜ στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.. Κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων, έδωσε στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, στο πλαίσιο έρευνας για τη μη παράδοση εκ μέρους δημάρχων στοιχείων για την αξιολόγηση και επανέλεγχο συμβάσεων υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος. Δεν ήθελε να ορκισθεί και φέρεται να δηλώνει άθεος ή αγνωστικιστής.

Αναφορικά με το θέμα των συμβάσεων, ο δήμαρχος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, δήλωσε πως «πρόκειται για νόμο αντισυνταγματικό που δεν εφαρμόζεται».

Ο κ. Ρούσσος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το θέμα που ανέκυψε χθες κατά τη μαθητική παρέλαση στο Χαλάνδρι, υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ.

Για το θέμα μάλιστα, ρωτήθηκε νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία είπε: «Εγώ πιστεύω στην Ενωμένη Εθνική Αντίσταση '41-'44. Δεν αναγνωρίζω σε κανέναν να οικειοποιείται τους αγώνες άλλων. Ο αγώνας των Ελλήνων, με κορυφαία στιγμή τον Γοργοπόταμο, έγινε κατά του ξένου κατακτητή και όχι κατά του μνημονίου και των δανεικών. Δεν μπορείς να οικειοποιείσαι τα τραγούδια, τους αγώνες, τις ζωές, τους βασανισμούς άλλων. Αυτό, το στηλιτεύω».

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη- Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

Οι κλήσεις στηρίζονται στα στοιχεία που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές- επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline