Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:50:29

Ξανά Καμμένος υπέρ Κων. Καραμανλή

Την εκτίμηση ότι η πολιτική της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, με τις συμφωνίες ενεργειακής πολιτικής που υπογράφηκαν με τη Ρωσία, οδήγησε «σε σχέδιο αποσταθεροποίησής της κυβέρνησής του» εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας, πριν από λίγο, στο συνέδριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών.


Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική που ακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, είπε ότι υπέγραψε την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, προώθησε τον αγωγό South Stream και ανέφερε ότι αυτή η πολιτική «οδήγησε σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης που ακόμη διερευνάται από την ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «παρακολούθηση και πιθανώς απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού σύμφωνα με το σχέδιο "Πυθία"» το οποίο, όπως είπε, «απετράπη λόγω των υπηρεσιών της Ρωσίας που συνέδραμαν στην ασφάλεια του τότε πρωθυπουργού». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενέταξε επίσης στο «σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 στην Ελλάδα και τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008».

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας, παραπέμποντας στους δύο παγκόσμιους πόλεμους και υποστηρίζοντας ότι «δεν διδάχθηκε από το αρχαίο ελληνικό ρητό το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», ενώ άσκησε σκληρή κριτική στους Γερμανούς για την πολιτική που ακολουθούν στην Ευρώπη την οποία, όπως είπε, καθοδηγούν. Έκανε λόγο για «κοντόφθαλμη πολιτική» που αγνοεί τις επιπτώσεις της πολιτικής της, οι οποίες οδήγησαν τους πολίτες σε αντιενωσιακή στάση.

Επίσης αναφέρθηκε στην ευρύτερη πολιτική κρίση που επικρατεί στην περιοχή, με τα γεγονότα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή υποστηρίζοντας ότι «δυτικές μη κυβερνητικές οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από τη Γερμανία ή από φορείς όπως το Ινστιτούτο Κλίντον» δημιούργησαν την κρίση στην Ουκρανία «όπου έγινε πραξικόπημα ανατροπής της νόμιμης ηγεσίας».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline