Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:18:30

Μεταρρυθμίσεις έναντι χρηματοδότησης, ο όρος Ντάισελμπλουμ

Πρώτα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και άλλων στην οικονομία και το Κράτος και μετά χρηματοδότηση. Όχι το αντίθετο, όπως έλπιζε ο Γ. Βαρουφάκης.

Η Ελλάδα μπορεί να λάβει μέσα στον Μάρτιο την «πρώτη εκταμίευση» από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ, που απομένει από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, εάν η κυβέρνηση της χώρας υιοθετήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να συμφωνηθούν γρήγορα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα Financial Times.

«Το μήνυμά μου στους Έλληνες είναι: Προσπαθήστε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα πριν τελειώσει η συνολική επαναδιαπραγμάτευση. Υπάρχουν στοιχεία που μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε σήμερα. Αν τα κάνετε, τότε κάποια στιγμή στον Μάρτιο, ενδεχομένως θα μπορεί να γίνει μία πρώτη εκταμίευση. Αλλά, αυτό θα απαιτούσε πρόοδο και όχι μόνο προθέσεις» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι «εάν ξοδέψουμε δύο μήνες μιλώντας ο ένας στον άλλο και μην κάνοντας τίποτε, στο τέλος Απριλίου θα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline