Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  00:31:10

Στ. Θεοδωράκης: «Κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προειδοποιεί ότι τον Μάιο είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί έκτακτη φορολογία «στα συνήθη υποζύγια», όπως λέει, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο, προχωρεί με λάθος προτεραιότητες και υποχωρεί στις συντεχνίες, ενώ σημειώνει πως «την ώρα που δίνει μόλις 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση, δίνει 500 εκατ. για εξοπλισμούς».

Ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό να αποφασίσει «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει» και να σχηματίσει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή, η οποία θα στηρίζεται κατά περίπτωση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Αντί για μια κυβέρνηση μεγάλων αλλαγών, ο κ. Τσίπρας επέλεξε το κομματικό κατεστημένο και μια σύμπλευση με μια ακροδεξιά συνιστώσα, τους ΑνΕλ.

Η ευρωπαϊκή πλειοψηφία στη Βουλή δεν είναι κάποιο σενάριο αποστασίας. Είναι ένα σενάριο ανάγκης, ότι δηλαδή αυτήν τη στιγμή στη Βουλή υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τονίζει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline