Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  13:52:23

Δ. Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους εταίρους»

Κάνει την αντίθετη πρόβλεψη από πολλούς άλλους. Όχι ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές ή ότι θα πάνε σε Δημοψήφισμα. Νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα ικανοποιεί τον ελληνικό λαό, θα υπογράψει η κυβέρνηση, εκτιμά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει ήδη σε θέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους εταίρους ικανοποιώντας απαιτήσεις ομίλων και δανειστών.

«Όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι και οι επώδυνες αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων θα είναι σε ισχύ, ενώ θα προστεθούν και νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, όσο κι αν η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι» υποστηρίζει ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος θεωρεί πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλέον πάρει τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας που παλιά κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσει το πλασάρισμα μιας πολιτικής καθαρά αστικής, αντεργατικής με αριστερό φιλολαϊκό περιτύλιγμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανοιχτό είναι το σενάριο των πρόωρων εκλογών, δεν θεωρεί όμως πιθανό και το σενάριο μιας οικουμενικής κυβέρνησης στην παρούσα φάση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline