Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:21:24

Τριπλάσια ποσά για τους λαθρομετανάστες

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να τριπλασιάσει τον προϋπολογισμό της επιχείρησης Τρίτων, για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.


"Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να σταματήσουμε τους δουλεμπόρους", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη απέναντι στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο και για το λόγο αυτό η ΕΕ πρέπει να λάβει άμεση δράση.

Ο πρόεδρος της ΕΕ ανέφερε ότι το σχέδιο δράσης της ΕΕ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάληψη και καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι, την ενίσχυση της συνεργασίας κατά των διακινητών, μέσω της Europol, καθώς και την ενίσχυση της επιχείρησης "Τρίτων" με αύξηση των οικονομικών και άλλων πόρων, που θα επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος παρέμβασης. O Ντ. Τουσκ ανέφερε επίσης ότι θα ενισχυθεί η συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και μετάβασης, κυρίως με τις χώρες γύρω από τη Λιβύη.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν αυταπάτες ότι μπορούν να δώσουν λύση σε αυτήν την επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση μέσα σε μία ημέρα», πρόσθεσε ο Ντ. Τουσκ, σημειώνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει στο ζήτημα του μεταναστευτικού στη Σύνοδο του Ιουνίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline