Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:18:25

Μέρκελ για ναζιστικές θηρωδίες

Μετά την παρέμβαση Γκάουκ που ανέφερε ότι οι Έλληνες έχουν δίκιο για τις πολεμικές αποζημιώσεις και πρέπει η Γερμανία να τις πληρώσει, σειρά πήρε η Ανγκελα Μέρκελ. Χωρίς αναφορά, ακόμα τουλάχιστον, στην οικονομική διάσταση του θέματος, σε εκκρεμότητα επί 70 χρόνια.


Η Γερμανίδα Καγκελάριος με δήλωση της τόνισε ότι οι Γερμανοί φέρουν ευθύνη για όσα προκάλεσε σε κάποιες χώρες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 70 ετών από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις 8 Μαΐου, η Μέρκελ προειδοποίησε όσους επιθυμούν να τραβήξουν μία διαχωριστική γραμμή με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας.

Σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή της, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, έστειλε σαφές μήνυμα κατά της λήθης, υπογραμμίζοντας ότι κάτω από την Ιστορία «δεν υπάρχει οριστική (σ.σ. διαχωριστική) γραμμή». «Εμείς, οι Γερμανοί, έχουμε σε αυτό το ζήτημα μία ιδιαίτερη ευθύνη να αντιμετωπίζουμε με προσοχή, ευαισθησία και επίγνωση τα όσα προκαλέσαμε την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού», επισήμανε η Άγκελα Μέρκελ, λαμβάνοντας υπόψη και τις συζητήσεις γύρω από τα ελληνικά αιτήματα για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.

«Βεβαίως είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι, για παράδειγμα, δεν έχουμε μόνο τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά και με πολλές άλλες χώρες», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι θα είναι για την ίδια «μία πολύ σημαντική στιγμή» όταν θα μεταβεί στις 10 Μαΐου στη Μόσχα, όπου θα καταθέσει «από κοινού με το Ρώσο πρόεδρο στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών», για τους οποίους ευθύνεται η Γερμανία στο πλαίσιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline