Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:01:55

ΗΠΑ: Πορθμεία θα συνδέουν Φλόριντα με Κούβα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι χορήγησε άδειες για τη μεταφορά επιβατών με φέρι ανάμεσα στις ακτές της χώρας και αυτές της Κούβας, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά έπειτα από μισό αιώνα και πλέον.

«Χορηγήθηκαν ορισμένες άδειες» χθες Τρίτη που επιτρέπουν την εκμετάλλευση ακτοπλοϊκών συνδέσεων με φέρι, επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στην Ουάσινγκτον, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Τέσσερις εταιρείες στη Φλόριντα επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν άδεια να αρχίσουν τη λειτουργία υπηρεσιών ακτοπλοϊκών συνδέσεων προς και από την Κούβα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 150 χλμ. από τις αμερικανικές ακτές.

Πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα μπροστά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόζεφ Χίνσον, πρόεδρος της United Americas Shipping Services, μιας εταιρείας θαλάσσιων μεταφορών με έδρα το Μαϊάμι, ο οποίος επιβεβαίωσε πως η επιχείρησή του έλαβε ήδη το πράσινο φως για να αρχίσει δρομολόγια. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις θα λειτουργούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline