Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  02:14:54

Επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών η Άλκη Ζέη

Μια από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες συγγραφείς των παιδιών και των εφήβων, και όχι μόνο, η πολυμεταφραμένη Άλκη Ζέη, θα αναγορευτεί σε επίτιμη επίτιμη διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, την επόμενη Τετάρτη, 13 Μαΐου.

Είχε προηγηθεί, τον Οκτώβριο του 2014, η αναγόρευσή της σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια τιμή έχει αποσπάσει και από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το 2012.

Πρώτο της μυθιστόρημα «Το καπλάνι της βιτρίνας» (1963) το οποίο έχει εμπνευστεί από τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Σάμο και είναι σχεδόν αυτοβιογραφικό. Ακολουθεί μια σειρά μυθιστορημάτων για παιδιά και το 1987 κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο για μεγάλους «Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», ενώ το 2013 θα κυκλοφορήσει το επίσης αυτοβιογραφικό «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο». «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», «Κοντά στις ράγιες», «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της», είναι μερικοί ακόμα από τους τίτλους των βιβλίων της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline