Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:38:09

Χωρίς δικαστική οδό για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η ομάδα ειδικών νομικών, μαζί με την Αμάλα Αλαμουντίν εισηγήθηκε τη διεθνή δικαστική διεκδίκηση με αναλυτική της μελέτη. Βέβαιη η ομάδα των νομικών της Αγγλίας για τη θετική εξέλιξη της υπόθεσης στα δικαστήρια, πιστεύει επίσης ότι το Βρεττανικό Μουσείο θα συμμορφωθεί.

Η νέα Κυβέρνηση αποφάσισε τα αντίθετα, δηλαδή απραξία τελικά. Όπως άλλωστε συμβαίνει το ίδιο με την Αμφίπολη. «Οι νομικές γνωματεύσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες και ενισχύουν την επιχειρηματολογία της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε δήλωσε ότι δεσμεύεται στο άμεσο μέλλον να ακολουθήσει τη δικαστική οδό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Ν. Ξυδάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι «η δικαστική οδός είναι μια από τις πολλές οδούς που ανοίγονται μπροστά μας», αλλά ότι «ο πολυετής αγώνας με πολιτικά και διπλωματικά μέσα, με σκοπό τη διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης, έχει φέρει ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline