Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  15:46:01

Ο Γιούνκερ βλέπει συμφωνία στα τέλη του μήνα

Ο πρόεδρος της Κομισιόν παραδέχεται πως εμπλέκεται προσωπικά στις συζητήσεις για εξεύρεση λύσης της Ελλάδας με τους εταίρους, διαψεύδοντας παρόλα αυτά το φερόμενο ως "σχέδιο Γιούνκερ" που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μίλησε σήμερα για το θέμα της Ελλάδας και εκτίμησε πως θα βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές. Συγκεκριμένα απαντώντας στο Bloomberg στην ερώτηση για το εάν είναι αισιόδοξος για την πιθανότητα συμφωνίας είπε: "Ναι, προς τα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου".
Πάντως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διέψευσε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμβιβαστικό σχέδιο Γιούνκερ με στόχο να ξεμπλοκάρουν οι ελληνικές διαπραγματεύσεις, παραδέχτηκε όμως ότι εμπλέκεται προσωπικά στις συζητήσεις για εξεύρεση λύσης στο θέμα "Ελλάδα".
Δεν θα υπάρξει οριστική λύση στη Ρίγα

Μπορεί ο κ. Γιούνκερ να βλέπει συμφωνία το πολύ ως τις αρχές Ιουνίου, δεν θεωρεί όμως πως κάτι συγκεκριμένο θα έρθει από τη Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα της Λετονίας στα τέλη της εβδομάδας.

"Η συνάντηση δεν πραγματοποιείται για αυτόν τον λόγο", δήλωσε προσθέτοντας πως συναντήσεις για το ελληνικό ζήτημα θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Συνόδου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline