Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  04:02:52

Γ. Βαρουφάκης: H δόση στο ΔΝΤ θα καταβληθεί στις 5 Ιουνίου

Είναι ο αρμόδιος υπουργός για τέτοια θέματα. Δεν έχει πέσει έξω πρώτη τη φορά. Τώρα άλλοι υπουργοί διατυπώνουν επιφυλάξεις και όρους λχ. μόνο ένα πάρουμε δανεικά κλπ.

Αυτός όμως τα βλέπει όλα να εξελίσσονται κανονικά. Η δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα καταβληθεί κανονικά στις 5 Ιουνίου δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης όπως εξήγησε θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών για τις τράπεζες του εξωτερικού συζητείται να θεσπισθεί η υποχρέωση καταβολής φόρου 15% προκειμένου να εξασφαλίζεται η νομιμοποίηση τους ενώ δεν θα προβλέπεται υποχρέωση επαναπατρισμού τους. Για τις αδήλωτες καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες προτείνεται η καταβολή φόρου 30% με τις ίδιες προϋποθέσεις. Όσοι νομιμοποιήσουν τις καταθέσεις τους θα απαλλάσσονται από διώξεις για λόγους φοροδιαφυγής όχι όμως και για ποινικές διώξεις για ξέπλυμα χρήματος.

Σε οτι αφορά τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε να υπάρξουν αλλαγές και στο καθεστώς απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί ακόμη και το καθεστώς φορολογίας καυσίμων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline