Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ. Μπλάτερ: «Συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ...»

Ακλόνητο, παρά το μέγα σκάνδαλο αλλά και ρεβανσιστής.Ο Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν χθες στη Ζυρίχη.

Ο Ελβετός παράγοντας βρίσκεται ήδη για 17 συναπτά έτη στον θώκο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας και αυτή θα είναι η 5η θητεία του στην προεδρία της. Στη «σκιά» των τελευταίων γεγονότων με το μέγα σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε μεσοβδόμαδα, ο 79χρονος Μπλάτερ κέρδισε την παραμονή του στην προεδρία και τώρα αισθάνθηκε έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση.

Ο Ελβετός παράγοντας, λοιπόν, στράφηκε, με συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του, κατά όλων όσων τον αμφισβήτησαν και κυρίως κατά των ΗΠΑ και του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί: «Κανείς δεν πρόκειται να με πείσει πως ήταν σύμπτωση πως έγιναν αυτές οι συλλήψεις δύο ημέρες πριν τις εκλογές. Αυτή η αμερικάνικη επίθεση δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν είναι τυχαία. Κάτι μυρίζει άσχημα...», τόνισε ο Μπλάτερ και συνέχισε λάβρος κατά των επικριτών του:

«Γιατί να παραιτηθώ; Έτσι θα έδειχνα ότι έκανα κάτι στραβά. Πάλεψα τα τελευταία χρόνια για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για τον Μισέλ Πλατινί τι να πω; Πρόκειται για μίσος, αλλά δεν προέρχεται μόνο από ένα άτομο στην UEFA, αλλά συνολικά από την ομοσπονδία, που δεν μπορεί να καταλάβει ότι από το 1998 είμαι πρόεδρος. Τον συγχωρώ (σ.σ τον Πλατινί), αλλά δεν ξεχνώ...».