Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:04:33

Τρεις όροι Σαμαρά για εθνική συναίνεση

Με επίθεση στον πρωθυπουργό απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην πρόκληση του κ. Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί «καθαρά» επί της πρότασης των δανειστών, το λεγόμενο πακέτο Γιούνκερ.


Τρία πράγματα πρότεινε ο κ. Σαμαράς προς τον κ. Τσίπρα για την εθνική συνεννόηση: Πρώτον να βάλετε τέλος στις συκοφαντίες. Δεύτερον να αλλάξετε πολιτική και να σταματήσετε να χαϊδεύετε τον δημόσιο τομέα. Τρίτον να αποκατασταθεί η σταθερότητα και η αξιοπιστία της χώρας προς τα μέσα και προς τα έξω. Ρωτάτε εμάς τι θα κάνουμε; Φέρτε την τελική συμφωνία και θα σας πούμε, ανέφερε ο Αντ. Σαμαράς.

«Δεν λέγατε την αλήθεια, λέγατε ψέματα για μήνες. Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα είχα να σας κάνω θα ήταν να συνεχίσετε την διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδούβελη» είπε ο κ. Σαμαράς και ακολούθως αναφέρθηκε στην πολιτική του όταν ήταν στην κυβέρνηση. «Η χώρα πάει σε αναγκαστικό δανεισμό» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν λέγατε την αλήθεια ότι κάνατε πολιτική διαπραγμάτευση.

Είναι θράσος ότι μας ζητάτε να τοποθετηθούμε αν συμφωνούμε με την πρόταση των δανειστών ή με την δική σας» είπε ο κ. Σαμαράς προς τον κ. Τσίπρα. Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι «η κυβέρνηση δεν πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους και έχει φέρει σε δύσκολη θέση την χώρα μειώνοντας την αξιοπιστία της». Με ρωτάτε αν δέχομαι την δική σας πρόταση είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «αν είχαμε δεχθεί την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα είχε κλείσει από πέρυσι η πέμπτη αξιολόγηση. Η πρότασή σας μας φέρνει πίσω και χτυπάει την μεσαία τάξη». Φέρνετε φοροεπιδρομή, διασύρατε τη χώρα, είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

Απέρριψε δε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λέγοντας ότι «δεν τις φοβόμαστε εμείς, δεν τις αντέχει η χώρα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline