Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  15:07:54

Κυρ. Μητσοτάκης: To δεύτερο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Στις 25 Ιανουαρίου, πριν από περίπου πέντε μήνες, ο ελληνικός λαός έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή στην καινούργια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μπορέσει να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που ενδεχομένως θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει εμείς ως προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά να κρατήσει τη χώρα εντός του ευρώ.

Είναι πια απολύτως σαφές ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Υποσχέθηκε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα μπορούσε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση χωρίς να υποστεί η ελληνική κοινωνία τη βάσανο πρόσθετων, σκληρών μέτρων. Αλλά φυσικά, όπως απεκαλύφθη αυτούς τους πέντε μήνες, το πραγματικό δίλημμα δεν ήταν ποτέ «μνημόνιο – αντιμνημόνιο». Αυτό ήταν ένα πολύ βολικό δίλλημα για να χτιστεί αυτή η ετερόκλητη συμμαχία στο λαϊκισμό η οποία εκμεταλλεύτηκε τον πόνο των Ελλήνων και κατάφερε και απέσπασε την ψήφο του ελληνικού λαού.

Το δίλλημα, όπως διαμορφώθηκε και διαμορφώνεται σήμερα, εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο: επώδυνη συμφωνία ή χρεοκοπία. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα το οποίο εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε σήμερα και αυτό είναι και το δίλημμα στο οποίο ο ελληνικός λαός, εάν τελικά φτάσουμε στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής - και θα εξηγήσω στη συνέχει γιατί λέω το εάν-, θα κληθεί να απαντήσει. Ο ελληνικός λαός παρακολούθησε άφωνος αυτούς τους τελευταίους τέσσερεις μήνες τη μία κόκκινη γραμμή μετά την άλλη να σβήνεται, την Ελλάδα με τις διάφορες έξυπνες διαπραγματευτικές τακτικές του κ. Βαρουφάκη να χάνει τον ένα σύμμαχο μετά τον άλλον στην Ευρώπη, την πραγματική οικονομία –για την οποία βέβαια ουδέποτε νοιαστήκατε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ- να βυθίζεται στην ύφεση, να βουλιάζει, τη ρευστότητα να στεγνώνει και το φάσμα της χρεοκοπίας να επιστρέφει πίσω, πάνω από τη χώρα.

Προσωπικά πρέπει να σας πω ότι ήμουν βέβαιος, όπως, πιστεύω, και πολλοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, ότι ο Πρωθυπουργός –νέος Πρωθυπουργός- με πολύ μεγάλη λαϊκή αποδοχή, ο νεότερος Πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδος, θα είχε έστω και την τελευταία στιγμή την αίσθηση του ιστορικού καθήκοντος, του μεγάλου βάρους το οποίο επωμίζεται στους ώμους του και ότι έστω την τελευταία στιγμή θα έκανε το αυτονόητο, θα προχωρούσε δηλαδή στη σύναψη μιας συμφωνίας με τους πιστωτές ώστε να αποφευχθεί το τραγικό ενδεχόμενο της χρεοκοπίας. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, λυπάμαι. Ήμασταν αφελείς!

Δεν διαπιστώσαμε ότι στην πράξη υπήρχε ένα δεύτερο σχέδιο πίσω απ' όλες αυτές τις διαπραγματευτικές παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ. Και το δεύτερο σχέδιο ήταν απολύτως σαφές: να οδηγήσετε τη χώρα πίσω στη δραχμή. Και το σχέδιο αυτό υπάρχει κι εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επειδή κατά βάθος το ευρωπαϊκό κοστούμι -αυτό το κοστούμι το οποίο για τη χώρα έραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναγνωρίζοντας εκείνη την εποχή ότι έπρεπε να είναι σφιχτό, έπρεπε να είναι εφαρμοστό- των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων και δικαιωμάτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κύριοι Υπουργοί, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δεν σας χωράει στην πραγματικότητα. Αυτό το οποίο συμβαίνει αυτήν τη στιγμή, επί της ουσίας, μέσα από το δημοψήφισμα είναι ένα έρπον πολιτικό πραξικόπημα με το οποίο διάφορες νεοκομμουνιστικές δυνάμεις, σε σύμπραξη αγαστή με τις δυνάμεις του εθνολαϊκισμού, επιχειρούν τελικά να οδηγήσουν τη χώρα έξω από την Ευρώπη, έξω από το ευρώ, και πίσω στη δραχμή. Αλλά, τώρα πια με το τερτίπι του δημοψηφίσματος οι μάσκες έπεσαν και αυτή η συνομωσία της δραχμής αποκαλύπτεται. Για πάμε να δούμε, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πραγματικά, τι ζητούμε σήμερα από τον ελληνικό λαό να κάνει την επόμενη Κυριακή, τι θα ψηφίσουμε εμείς ακριβώς σ' αυτό το δημοψήφισμα, το οποίο ισχυρίζεστε ότι θα δώσει δημοκρατική πολιτική λύση στο αδιέξοδο το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline