Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόμακρος στις Βρυξέλλες ο Δημ. Αβραμόπουλος

Δεν θέλει να εμπλακεί στα εσωκομματικά και τις δελφινομαχίες της ΝΔ. Θα κινηθεί με εθνικό και υπερκομματικό προφίλ - Συνάντηση Μεϊμαράκη-Καραμανλή. Δεν θα εμπλακεί στις εσωτερικές διεργασίες της Νέας Δημοκρατίας ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος κινούμενος, όπως λέει ο ίδιος, αποκλειστικά με εθνικό και υπερκομματικό προφίλ.

Ο κ. Αβραμόπουλος που αναχώρησε σήμερα από Βρυξέλλες για Στρασβούργο, όπου συνεδριάζει το Κολέγιο των Επιτρόπων και θα έχει ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα, θεωρεί ότι η παραμονή του στις Βρυξέλλες και στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. είναι πιο χρήσιμη για την Ελλάδα.

«Ο ρόλος του είναι περισσότερο από σημαντικός αυτές τις ώρες στην Ευρώπη» λένε στενοί του συνεργάτες και δεν είναι λίγοι στην Κ.Ο. και στο κόμμα που υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια προβάλλει ως ισχυρός ενωτικός παράγοντας στον ευρύτερο παραταξιακό χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Αβραμόπουλος που συνομίλησε και χθες με τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη παραμένει στη γραμμή της εθνικής συναίνεσης με διαχρονική συνέπεια στην πρότασή του για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανασυγκρότησης και αλληλεγγύης.

Το ενδιαφέρον στην παρούσα φάση, είναι ότι ο κ. Αβραμόπουλος, όπως πληροφορείται το Βήμα, είχε εδώ και μήνες προτείνει την μεταβατική αρχηγία του κ. Μεϊμαράκη, με τον οποίον ήταν και παραμένει σε συνεχή επικοινωνία, ενώ πρόσφατα είχαν συναντηθεί και στο σπίτι του πρώτου στην Κηφισιά και συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κοινοτικός επίτροπος έχει εκμυστηρευτεί σε πολιτικούς του φίλους, ότι «θα ήταν έξω από τη μέχρι στιγμής στρατηγική του η εμπλοκή του σε διαδικασίες, που εκ των πραγμάτων θα προκαλούσαν ανούσιες προσωπικές τριβές».

Ο ίδιος δεν θα μείνει αμέτοχος και είναι σίγουρο ότι θα πάρει ξεκάθαρη θέση για το μέλλον της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα. Το είχε πράξει εξάλλου και το 2009 στην αναμέτρηση του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη, όταν και απέσυρε την υποψηφιότητά του, συνεργάστηκε στη βάση μιας πολιτικής πλατφόρμας με τον Μεσσήνιο τέως Πρωθυπουργό και επέβαλλε ουσιαστικά την εκλογή από τη βάση και όχι από το συνέδριο.

 

Σχετικά Άρθρα