Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  02:45:53

Η ανιστόρητη Ραχήλ Μακρή

Ως αρχαία κατάρα έχει επιπέσει επί του ΣΥΡΙΖΑ η αμπελοφιλοσοφία, η ελλιπής ιστορική γνώση (όπως συμβαίνει με τα " ιστορικά ρητά ", που χρησιμοποιεί ο Αλ. Τσίπρας) οι καθαρευουσιάνικες περικοκλάδες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που κάνει μονίμως σύγχυση στις σύνθετες λέξεις με κάποια πρόθεση.

Άλλα εννοεί άλλα εκστομίζει. Σε παρόμοιες αγραμματοσύνες τους ξεπερνά όλους η βουλευτής Κοζάνης, πρώτα του πατριωτικού ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή και εσχάτως άκρως αριστερή του ΣΥΡΙΖΑ, στη γραμμή Άρη Βελουχιώτη.

Ημιμαθής, η κυρία θέλησε να δικαιολογήσει την αρνητική στάση της στο τρίτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ (δικαίωμά της,) αλλά με διδακτικό φιλοσοφικό λόγο. Έτσι, απεφάνθη "Η ανυπακοή στα μάτια όποιου έχει διαβάσει Ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή, γεννήθηκε η πρόοδος από την ανυπακοή και η επανάσταση".

Στην αγραμματοσύνη της η Ραχήλ ξεχνά ότι η ανυπακοή των πρωτοπλάστων από θρησκευτική άποψη, ταυτίζεται πάντα με την αμαρτία. Έπειτα η Ελλάδα είναι γεμάτη υπέροχα περιστατικά υπακοής στον νόμο (ακόμα και άδικο, όπως ο Σωκράτης) υπακοής στις εντολές της Πατρίδας (Θερμοπύλες) της θρησκείας και της Ελευθερίας της Πατρίδας (όπως το 1821). Η ανυπακοή είναι η μόνη αρετή στους τυράννους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline