Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:32:01

Παν. Λαφαζάνης: Η Νέο-αποικία,που λέγεται Ελλάς

Άκουσα τον υπουργό κ. Μάρδα και δεν ξέρω τι να πω. Λυπάμαι ή να ντραπώ με αυτά που είπε; Διότι ο κ. Μάρδας -λυπάμαι και για την Κυβέρνηση- τι έκανε; Άλλαξε τον τίτλο του νομοσχεδίου και σαν τους καλόγερους που βαπτίζουν το κρέας ψάρι, το έκανε συνταγματικό αμέσως.

Έτσι γίνονται, κύριε Μάρδα, συνταγματικές οι ρυθμίσεις, αλλάζοντας έναν τίτλο του νομοσχεδίου; Αυτό το τρικ το υπέδειξε ο πανούργος κ. Βενιζέλος, γιατί αυτό το τρικ χρησιμοποιούσε για να κάνει συνταγματικές εκτροπές όλα τα προηγούμενα χρόνια! Το πήρατε αυτό το τρικ, την πρόταση του κ. Βενιζέλου -νομίζατε ότι είπε κάτι το έξυπνο που σας δίνει διέξοδο- αλλάξατε τον τίτλο και μπορείτε να πετσοκόβετε συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να τα βαπτίζετε συνταγματικά.

Είναι ντροπή αυτό που κάνετε! Αυτό δείχνει ότι κάνετε συνταγματική εκτροπή. Βέβαια, όλο το μνημόνιο είναι συνταγματική εκτροπή, όλο παραβιάζει και κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, και οι διαδικασίες και το περιεχόμενό του. Όμως, αυτό που κάνατε τώρα εδώ, αυτή η παράσταση, είναι μια παράσταση η οποία δείχνει το θέατρο του παραλόγου που παίζεται σε αυτή την Αίθουσα.

Λυπάμαι πάρα πολύ και για την Κυβέρνηση και για τη στάση τη δική σας και γι' αυτά τα οποία προσπαθείτε να κάνετε, τα οποία κουρελιάζουν το πολίτευμα. Διότι, όπως ξέρετε, σε αυτήν τη χώρα δεν υπάρχει πλέον δημοκρατία. Δημοκρατία δεν υφίσταται.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε με το «λεφτά υπάρχουν» και κατέληξε στο μνημόνιο. Ο κ. Σαμαράς, κύριοι, έλεγε «λάθος» το μνημόνιο, αλλά μνημόνιο ψήφισε. Δυστυχώς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα τι κάνει; Έκανε αντιμνημονιακούς αγώνες κήρυξε εκστρατεία κατά του μνημονίου και στο τέλος μας φέρνει ένα ωραίο μνημόνιο πάλι.
Αυτό το πολίτευμα, λοιπόν, που ό,τι και να ψηφίσει ο ελληνικός λαός, όποιους αγώνες και αν κάνει, δημοψηφίσματα να γίνονται και να καταδικάζει μνημόνια και προτάσεις μνημονιακές, τελικά μνημόνιο βγαίνει και έχει όνομα: Ακύρωση της δημοκρατίας και δικτατορία της Ευρωζώνης στη νέο-αποικία που λέγεται «Ελλάδα».
Κάποιοι, όμως, θα γκρεμίσουν αυτή τη νέα δικτατορία, η οποία είναι ίσως χειρότερη από άλλες, διότι τώρα –υποτίθεται- δίνει και το δικαίωμα ψήφου, έκφρασης και λόγου στον ελληνικό λαό.

Θα την γκρεμίσουν αυτή τη δικτατορία, γιατί υπάρχει εναλλακτική λύση σ' αυτή τη χώρα. Δεν υπάρχει μονόδρομος στην Ελλάδα.

(Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Πειραιώς, μαθηματικός Παν.Λαφαζάνης, επικεφαλής της Αριστερής Πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ: σε μια σύντομη αλλά σημασίας παρέμβαση του στη συζήτηση της Ολομέλειας για τη συμφωνία του Τρίτου Μνημονίου).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline