Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  02:04:04

Η δικαίωση του Κ. Χατζηδάκη

Το σκοτάδι έφαγε κυριολεκτικά τον Κωστή Χατζηδάκης ως υπουργό Ανάπτυξης τον Ιούνιο του 2012. Με ψαλιδισμένες αρμοδιότητες και με καταφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ - αλλά και λαϊκιστές νεοδημοκράτες βουλευτές - για τα λεγόμενα " εργαλεία-μέτρα" του Ο.Ο.Σ.Α.

Επικατάρατες οι νέες ρυθμίσεις " απελευθέρωσης" για το γάλα, το ψωμί, τα φαρμακεία, τα συμβολαιογραφεία, τις εργάσιμες Κυριακές, τις περιόδους εκπτώσεων και προσφορών. Τα υπερασπίσθηκε όλα αυτά ο Κ. Χατζηδάκης με τη συνέπεια ενός δεξιού (αλλά συχνά υπερβολικού) μεταρρυθμιστή, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες εναντίον του. Από όλες τις πλευρές, πολιτικές, κοινωνικές, επαγγελματικές.

Τώρα, όλες οι ρυθμίσεις, αυτές - που πήρε πίσω τελικά ή μετρίασε η διακυβέρνηση Σαμαρά - εφαρμόστηκαν από την Κυβέρνηση Τσίπρα, τους άλλοτε τιμητές και κριτές του Χατζηδάκη. Υπόγραψαν όλα τα μέτρα του Ο.Ο.Σ.Α, που ξόρκιζαν και κατάγγειλαν. Το θέμα είναι εάν θα μπορέσουν να τα εφαρμόσουν, χωρίς νέες κοινωνικές αντιδράσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline