Σάββατο 20 Απριλίου 2024  09:14:16

Θεοδωράκης: Πώς θα συνεργαστούμε

Δεν το κρύβει, σκοπός του η συνεργασία με το πρώτο κόμμα όποιο να είναι. Με θέσεις, που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη για την κυβερνητική συνεργασία.

Τι προτείνει λοιπόν; "Κανείς να μην μπορεί να γίνεται υπουργός αν δεν έχει τουλάχιστον πέντε χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα να ανάλογα υπηρεσία στο Δημόσιο όπου όμως θα έχει μπει νόμιμα μέσω ΑΣΕΠ ". Στόχος, είπε ο επικεφαλής, "να σταματήσουν να κυβερνούν οι άνεργοι, τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, οι θλιβεροί στρατηγοί των κομματικών μηχανισμών ". Παράλληλα, μίλησε για τη θέσπιση ενός ανώτερου ορίου στις κοινοβουλευτικές θητείες εκάστου εθνοπατέρα.

Πιό συγκεκριμένα, έκανε λόγο για δύο συνεχόμενες θητείες και συνολικά τέσσερις θητείες σε ολόκληρη τη ζωή κάποιου. Τέλος, από το κόμμα ζητούν να μην παίρνει κανείς σύνταξη από τη Βουλή αλλά μόνο από το Ταμείο του. Στο ποταμικό Πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η πάγια θέση τους για " σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών " αλλά και η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Εξίσου σημαντικό μέρος της θεοδωρακικής ομιλίας αφιερώθηκε στα φορολογικά ζητήματα. Πρότεινε να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος των ελεύθερων επαγγελματιών, να απαλλαχθούν από την υποχρέωση του ΦΠΑ οι επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 30.000 ευρώ, να εισπράττουν οι δήμοι τον ΕΝΦΙΑ " για να έχουμε μια δικαιότερη εφαρμογή του " και να επιστρέψει άμεσα, χωρίς ελέγχους, ο ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις με " λευκό μητρώο ".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline