Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:33:22

Ο δήμαρχος Λέσβου απειλεί με αποχή από τις εκλογές

Δοκιμάζεται σοβαρά το νησί με τις δεκάδες χιλιάδες μεταναστών, όχι όλων πολιτικών προσφύγων, που την κατακλύζουν. Ένα νησί 85 χιλιάδων ψυχών σηκώνει στις πλάτες του μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, επισημαίνει ο δήμαρχος της Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Ο δήμαρχος της δοκιμαζόμενης Λέσβου Σπύρος Γαληνός καλεί τους πολίτες να μη συμμετέχουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ενώ προειδοποιεί ότι δεν θα στηθούν κάλπες στο νησί αν δε δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα που δημιουργεί η ροή μεταναστών και προσφύγων.

Ο δήμαρχος επαναλαμβάνει ότι «τις τελευταίες μέρες, το νησί της Λέσβου, βιώνει μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Ένα νησί 85 χιλιάδων ψυχών, σηκώνει στις πλάτες του μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση" και υποστηρίζει πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια, την υγεία και την ακεραιότητα, τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των κατατρεγμένων μεταναστών και προσφύγων, που εισρέουν κατά χιλιάδες στο νησί της Λέσβου».

Ακολούθως προειδοποιεί: «Επανειλημμένα έχουμε απευθύνει δραματικές εκκλήσεις για την λήψη μέτρων, ώστε να αποσυμφορηθεί άμεσα η Λέσβος. Εκκλήσεις, τόσο προς την Ε.Ε. όσο και την κεντρική κυβέρνηση, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν εισακούστηκαν. Καλούμε λοιπόν το λαό της Λέσβου, να μη συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές και δηλώνουμε ξεκάθαρα την πρόθεση μας να μην στηθούν κάλπες, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Δυστυχώς επειδή η απεγνωσμένες φωνές μας, δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση, είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τα παραπάνω, σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεση λύση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline