Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:12:13

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - Σεπτέμβριος 1955 μια θλιβερή επέτειος

Εξήντα ακριβώς χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες από τους βανδαλισμούς των Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη το1955 και το ξεκλήρισμα του ελληνισμού. Μια οδυνηρή επέτειος για τον Νέο Ελληνισμό, την οποία έχει καταγράψει με μοναδικά ντοκουμέντα ο καταξιωμένος σκηνοθέτης των ιστορικών προσώπων και γενονότων.

Ο Γιώργος Πετρίτσης έχει καταγράψει σε παλιά εκπομπή του της σειράς ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ , η οποία επαναπροβάλλεται στην ΕΡΤ2 την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου (ώρα 2100) σπάνια ντοκουμέντα και μαρτυρίες για το δραματικό συμβάν.

Ο αξέχαστος δημοσιογράφος Γιώργος Καράγιωργας βρέθηκε τότε στην Κωνσταντινούπολη ως απεσταλμένος αθηναϊκής εφημερίδας, έστειλε συγκλονιστικές ανταποκρίσεις και μεταφέρει στον Γιώργο Πετρίτση τις θλιβερές μνήμες του. Συγκλονιστικά είναι επίσης τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του δημοσιογράφου και φωτογράφου Δημήτρη Καλούμενου τα οποία παρουσιάζει ο ίδιος στην εκπομπή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντοκυμανταίρ «Κωνσταντινούπολη 1955» ήταν το πρώτο της σειράς των ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ που προβλήθηκε το 1991 και τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν 109 ακόμη εκπομπές οι οποίες αποτελούν πολύτιμο αρχειακό υλικό και εξακολουθούν να προβάλλονται στα κρατικά κανάλια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline