Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:32:24

Δεν κινδυνεύει πολύ ο ΣΔΟΕ

Τη δέσμευσή του πως το ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) δεν διαλύεται, αλλά ούτε και υποβαθμίζεται ο ρόλος του, λόγω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), διατυπώνει, με επιστολή του προς τις ομοσπονδίες των εφοριακών και των τελωνειακών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης.

Όπως επισημαίνει στην εν λόγω επιστολή, παρά το γεγονός πως πράγματι σημειώθηκαν άστοχοι χειρισμοί και παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, το Σώμα ούτε διαλύεται, αλλά ούτε και υποβαθμίζεται ο ρόλος του.

Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων περνούν οι φορολογικές και τελωνειακές αρμοδιότητες, ενώ στο ΣΔΟΕ παραμένουν το οικονομικό έγκλημα, ο έλεγχος κίνησης κεφαλαίων, ο έλεγχος κατοχής και διακίνησης απαγορευμένων ή υπό ειδικό καθεστώς ειδών και ουσιών, ο έλεγχος εθνικών και κοινοτικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, η προστασία της δημόσιας περιουσίας, η ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την επιστολή του Τρ. Αλεξιάδη, η μετακίνηση τμήματος του προσωπικού του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ θα αποφασιστεί από επιτροπή υπηρεσιακών στελεχών μετά την καταληκτική ημερομηνία του Νόμου (20.9.2015) λόγω των εκλογών.
Όπως επίσης υποστηρίζει, οι οργανικές θέσεις του προσωπικού δεν καταργούνται ούτε μεταφέρονται, αλλά θα συμπληρωθούν ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες και προγραμματισμούς.

Μέσω της επιστολής του προς εφοριακούς και τελωνειακούς, ο αναπληρωτής υπουργός δίνει λύση και στην αναστάτωση που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι του ΣΔΟΕ κλήθηκαν να δηλώσουν αυθημερόν αν επιθυμούν να μετακινηθούν στη ΓΓΔΕ και σε ποια πόλη.
«Το χρονοδιάγραμμα της όλης διαδικασίας και τα αντίστοιχα υποδείγματα εντύπων στάλθηκαν στο ΣΔΟΕ στις 4.9.2015 με e-mail (ώστε να κυκλοφορήσουν άμεσα) με ημερομηνία τελικής συλλογής των στοιχείων την Παρασκευή 11.9.2015.
Διαπίστωσα ότι τα σχετικά έντυπα δεν είχαν διανεμηθεί στους υπαλλήλους και διανεμήθηκαν την Παρασκευή 11.9.2015, με απαίτηση της υπηρεσίας να επιστραφούν αυθημερόν!

Μόλις ενημερώθηκα για τη δυσλειτουργία, έδωσα παράταση στην ημερομηνία υποβολής μέχρι και την Τετάρτη 16.9.2015», τονίζει ο κ. Αλεξιάδης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline