Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  00:25:48

«Τους αγαπάμε αλλά δεν χωράμε....»

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είναι σαφής, ισορροπημένος. Σε πρόσφατο κήρυγμα του ανέφερε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έρχονται, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε την εθνική μας υπόσταση.

Είπα πρόσφατα πως όλους αυτούς τους ανθρώπους τους αγαπάμε και όσο μπορούμε να τους βοηθούμε. Αλλά δεν χωράμε άλλους. Κάποιοι το παρεξήγησαν. Ορισμένοι είναι από αυτούς που μόνο λένε αλλά δεν κάνουν πράξεις. Δηλαδή, τι έπρεπε να πούμε; Να έρθουν εκατομμύρια από την Ασία; Αν έρθουν εκατομμύρια τότε τελειώσαμε» σημείωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με τη στάση που κρατάνε οι γείτονές μας αλλά και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Μετά τις πρώτες πανηγύρεις στην Γερμανία για την άφιξη των ανθρώπων αυτών, πήραν απόφαση να μη δέχονται άλλους. Η Ουγγαρία λέει όχι, η Σλοβακία, τα Σκόπια το ίδιο. Τώρα βλέπετε πως τους φέρνουν από τα σύνορα του Εβρου. Τι θα γίνει τώρα; Θα χωράμε όλοι στον Εβρο; Και αν πάμε πιο μέσα, στην Κομοτηνή, αν αυξηθεί ο αριθμός των μουσουλμάνων; Που θα είναι η Ελλάδα;».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline