Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:09:57

Συνελήφθη πάλι ο Έλληνας «βαρώνος της κοκαΐνης»

Συνελήφθη πριν λίγο ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου κυκλώματος κοκαΐνης στην χώρα μας και κατηγορούμενος ως οργανωτής της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το πλοίο Africa 1, η οποία αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2004.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος συνελήφθη στους Νέους Πόρους Πιερίας όπου διέμενε τις τελευταίες μέρες.
Όπως αναφέρει το Βήμα, η σύλληψη έγινε μετά από κοινοποίηση -με χαρακτηριστική όμως καθυστέρηση- στις αστυνομικές αρχές της Πιερίας απόφασης τμήματος του Αρείου Πάγου (η οποία εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2015) με την οποία ζητείτο η επανάληψη της δίκης του, το 2011 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά στην οποία του είχε αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου επιβάλλοντάς του κάθειρξη 22 ετών.

Ετσι ο 55χρονος είχε αποφυλακισθεί και με βάση τις νέες διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, στις αρχές του καλοκαιριού. Στην απόφαση αυτή, για αναγνώριση ελαφρυντικών που «έσπασαν» τα ισόβια του Αλ Αγγελόπουλου, άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας της έδρας. Η εκδίκασή της στον Αρειο Πάγο αναβλήθηκε δύο φορές λόγω εκλογών και άλλων κωλυμάτων και τελικώς πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014. Με την απόφαση να κοινοποιείται περίπου οκτώ μήνες αργότερα και οι αστυνομικές αρχές να ενημερώνονται περίπου με χρονική διαφορά μεγαλύτερη των δύο μηνών.

Σε πρώτο βαθμό ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η νέα του δίκη αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline