Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:32:04

Αυτοβιογραφία του 79χρονου Σημίτης με τίτλο 'Δρόμοι Ζωής'

Ποτέ δεν διακρίθηκε για την προσωπική του προβολή στα ΜΜΕ και της οικογένειές του. Ούτε για τις διαδρομές της ζωής του(γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1936, τις παραμονές της δικτατορίας του Ι.Μεταξά στις αρχές Αυγούστου).

Όμως αυτή τη φορά αποφάσισε να διανθίσει τις αναμνήσεις του, πλούσιες σε ΄πολιτική και ακαδημαϊκή δράση, με προσωπικές αφηγήσεις. Το νέο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού κυκλοφορεί στις 18 Νοεμβρίου και θα αποτελεί την προσωπική του μαρτυρία για την περίοδο από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 μέχρι το 1996,όταν τέλειωσε την πρωθυπουργική του καριέρα για οκτώ χρόνια.

Έχει τον τίτλο «Δρόμοι ζωής», από τις εκδόσεις «Πόλις».

Σε ανακοίνωση του για το βιβλίο ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει:
«Οι Δρόμοι ζωής είναι μια πολιτική αυτοβιογραφία, η προσωπική μαρτυρία μου για την πορεία της χώρας, από τη γερμανική Κατοχή, τον Εμφύλιο Πόλεμο, την καχεκτική δημοκρατία και τη στρατιωτική δικτατορία, έως τη μεταπολίτευση και την εδραίωση της δημοκρατίας. Θέλει να συνεισφέρει στη διαμόρφωση μιας πληρέστερης εικόνας της περιόδου από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 μέχρι το 1996.

Να συμβάλει στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε την υστέρησή μας και τις αυταρχικές νοοτροπίες. Περιγράφει την αναζήτηση για περισσότερη ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αυτονομία του πολίτη.
Οι αγώνες, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες της εποχής εκείνης ανέδειξαν αλήθειες αλλά και εξιδανίκευσαν καταστάσεις. Συγκάλυψαν πραγματικότητες αλλά και επισήμαναν τρωτά σημεία. Προκάλεσαν ερωτηματικά για τις αιτίες και τις συνέπειες των εξελίξεων.

Κάθε μαρτυρία βοηθάει να αποτιμήσουμε καλύτερα τα όσα συνέβησαν. Να μάθουμε από το παρελθόν για να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά το μέλλον. Αυτή είναι η φιλοδοξία τούτου του βιβλίου.»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline