Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  04:23:52

Ηλίας Ηλιόπουλος: Köszönöm, Viktor Orbán! *

«Αυτή είναι η Ευρώπη! Ευρώπη είναι η Ελλάς, όχι η Περσία! Ευρώπη είναι η Ρώμη, όχι η Καρχηδών! Είναι η Χριστιανωσύνη, όχι το χαλιφάτον!»

Ποίος τα είπε αυτά προ ημερών, φίλοι αναγνώστες; Αυτά τα οποία εθεωρούντο αυτονόητα για κάθε Ευρωπαίο πολιτικό, ακαδημαϊκό, πνευματικό ή εκκλησιαστικό άνδρα, αλλά και για κάθε εγγράμματο Ευρωπαίο πολίτη μέχρι προ δύο δεκαετιών περίπου; Αυτά τα οποία ήσαν κτήμα κοινόν της εκπαιδευτικής ύλης κάθε ευρωπαϊκού σχολείου και του curriculum κάθε ευρωπαϊκού πανεπιστημίου; Αυτά τα οποία αποτελούσαν – σχεδόν επί λέξει – τον ορισμό της Ευρώπης, όπως μας τον παρέδωσε ο πολύς Παναγιώτης Κανελλόπουλος στην μνημειώδη «Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος»;

Όχι, αυτά τα οποία ήσαν, αποδεδειγμένως, το «πιστεύω» ενός Ντε Γκωλλ ή ενός Αντενάουερ, δεν τα είπε, φίλοι αναγνώστες, κάποιος μανδαρίνος της Υπερεθνικής Γραφειοκρατικής Ελίτ των Βρυξελλών. Ούτε, βεβαίως, τα είπε κάποια από τις αξιολύπητες μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που παριστάνουν την «Κυβέρνηση» των Αθηνών. Πού να διανοηθούν οι σατράπες του Ολοκληρωτικού Μετα-Εθνικού Προοδευτισμού (του Πολιτ-Μπυρώ των Βρυξελλών και της εθνομηδενιστικής «κυβερνήσεως» των Αθηνών) να ορίσουν την Ευρώπη με ιστορικούς, εθνολογικούς και γεωπολιτισμικούς όρους;

Αλλά και πού να αποτολμήσουν οι ενοχικοί, ψοφοδεείς, ψευδο-φιλελεύθεροι ιθύνοντες της Ν.Δ. να ορίσουν την Ευρώπη όπως την όρισε ο Π. Κανελλόπουλος (το ελληνικόν, το ρωμαϊκόν και το χριστιανικόν); Για να μη μιλήσουμε για την παχυλώς ευρω-επιδοτουμένη, ακραία εθνομηδενιστική «διανόηση», τα Μέσα Μαζικής Επιρροής και το διεθνές παρακράτος των λεγομένων «Μ.Κ.Ο.»!

Αυτά τα αυτονόητα, λοιπόν – τα οποία τόσον λυσσωδώς καταπολεμούνται επί των ημερών μας από τις δυνάμεις του Ολοκληρωτικού Μετα-Εθνικού Προοδευτισμού (Post-national Totalitarian Progressivism) – μας τα υπενθύμισε, προ ολίγων ημερών, ο συντηρητικός Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Viktor Orbán. Σε ένα αληθώς εμπνευσμένο λόγο του «περί της καταστάσεως του έθνους» (28 Φεβρουαρίου), ο κ. Orbán υπενθύμισε όλα όσα μας ενώνουν, όλα όσα οφείλομε να υπερασπισθούμε, προβαίνοντας σε ρητή αναφορά στην «συγκατοίκηση των χριστιανικών, ελευθέρων και ανεξαρτήτων εθνών της Ευρώπης», στις «κοινές ρίζες και αξίες» και στην «κοινή ιστορία» μας.

Με απαράμιλλο θάρρος ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας διεκήρυξε ότι η Ευρώπη (στην περίπτωση της ψευδώς και δολίως καλουμένης «προσφυγικής ροής») αντιμετωπίζει μία «υπαρξιακή απειλή», η οποία θα μπορούσε θα μπορούσε να μας κάνει να χάσουμε ό,τι καλό, χριστιανικό και ευρωπαϊκό έχομε.
Με εξαιρετική ευθυκρισία, ο κ. Orbán κατονόμασε την ιθύνουσα πολιτική, οικονομική και πνευματική ελίτ της λεγομένης «Ε.Ε.» ως την κυρίως ένοχη της επαπειλουμένης καταστροφής της Ευρώπης. «Το μέλλον της Ευρώπης απειλείται πρωτίστως όχι από εκείνους που θέλουν να έλθουν εδώ, αλλά από εκείνους τους πολιτικούς, οικονομικούς και πνευματικούς ιθύνοντες, που αποπειρώνται να μετασχηματίσουν την Ευρώπη παρά την αντίθεση των Ευρωπαϊκών Λαών», δήλωσε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός.

Με τους αγώνες του εναντίον του Κομμουνιστικού Ολοκληρωτισμού, ο κ. Orbán είχε ήδη, από μακρού χρόνου, κατακτήσει εξέχουσα θέση στις δέλτους της Ιστορίας του μεγάλου και ηρωϊκού έθνους των Μαγυάρων. Με τον αγώνα του εναντίον του εθνομηδενιστικού Ολοκληρωτικού Προοδευτισμού των Βρυξελλών, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κατέκτησε, πλέον, επαξίως μία θέση στην χορεία των μεγάλων Ηγετών της Ευρώπης.

*«Ευχαριστώ, Βίκτωρ Ορμπάν!»
**Ο Ηλίας Ηλιόπουλος είναι Διδάκτωρ Ιστορίας Ανατολικής Ευρώπης (Dr. phil) του Πανεπιστημίου Μονάχου (Ludwig-Maximilian Universität München) και πρώην Καθηγητής Υψηλής Στρατηγικής της Σχολής Εθνικής Αμύνης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline