Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  06:53:42

Θεοδωράκης: To 44% της αποχής

Στο σκοτεινό 44% που δεν συμμετέχει στις εκλογές αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στα στελέχη του Ποταμιού. Παραδεχόμενος ότι απέτυχε και ο ίδιος προσωπικά να τους προσελκύσει, είπε ότι «αυτοί είναι που θα καθορίσουν την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και όχι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».


Συγκεκριμένα είπε :«Έχουμε ξεχάσει το γεγονός ότι η αποχή το Σεπτέμβριο έφτασε στο 44%, από 36% που ήταν τον Ιανουάριο. Η μεγαλύτερη αποχή από το 1951.

Το εναγώνιο λοιπόν ερώτημα κάποιων ''τι θα κάνουν οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ'' ίσως τελικά να μην είναι το σημαντικότερο. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι απέχοντες. Ποιος και τι θα τους συγκινήσει. Πώς θα τους φέρουμε ξανά στις κάλπες;
Εδώ φίλοι είναι που αποτύχαμε. Ή μάλλον για να το πω πιο συγκεκριμένα:

Εδώ είναι που ΑΠΕΤΥΧΑ.Το Ποτάμι ήρθε για να πει στην κοινωνία ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για την πολιτική.Χωρίς λεφτά – χωρίς μηχανισμούς χωρίς συμφωνίες με συμφέροντα και συντεχνίες, «μόνο με τις ιδέες μας και όχι με ξένες πλάτες»...Το μήνυμα όμως δεν έφτασε παντού. Ίσως ο πόλεμος, ο αδυσώπητος πόλεμος που δεχτήκαμε από την πρώτη στιγμή, ο πόλεμος και δεχόμαστε και σήμερα από το σύστημα που πολεμάμε, να μην αφήνει περιθώρια για άλλα αποτελέσματα...

Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να αλλάξουμε δρόμο. Αντιθέτως είναι λόγος για να πεισμώσουμε Θα συνεχίσουμε όμως να λέμε στους πολίτες ότι αυτή η χώρα είναι ΔΙΚΗ τους και ότι μπορούν να αλλάξουν την ζωή τους αρκεί να συμμετέχουν, αρκεί να δράσουν».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline