Τρίτη 23 Απριλίου 2024  14:11:22

Α. Σαμαράς: «Στηρίζω απόλυτα τον Κ.Μητσοτάκη έως τη λυτρωτική νίκη.

Στήριξη απόλυτα στον νέο αρχηγό της ΝΔ και καταδίκη κάθε συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα. Μακρυά από κάθε διαφοροποιήσεις από ορισμένους» καραμανλικούς για συναινέσεις και προσεγγίσεις, ακόμα και για κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι συναντούν τον πρώην Πρωθυπουργό, υπογραμμίζουν ότι ο κ. Σαμαράς είναι ένα από τα πιο αποφασιστικά στηρίγματα του κ. Μητσοτάκη και λένε ότι ο ίδιος αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος για την πολιτική που ακολούθησε την περίοδο 2012 - 2014.

Στις 29 Νοεμβρίου 2009 ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές στην αναμέτρησή του με την Ντόρα Μπακογιάννη και ανέλαβε τα ηνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Την τελευταία περίοδο, στην οδό Δημοκρίτου όπου και το γραφείο του κ. Σαμαρά παρατηρείται έντονη κινητικότητα, καθώς πάρα πολλοί είναι όσοι τον επισκέπτονται, ενώ και ο ίδιος έχει διαρκώς συναντήσεις, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή ενεργοποίηση για πρώην Πρωθυπουργό.

Ο ίδιος επιμένει σε συνομιλητές του και το ξεκαθαρίζει με άμεσο τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, τονίζει το ΒΗΜΑ, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ. και ο αρχηγός της παράταξης.

Ο πρώην Πρωθυπουργός επιμένει σε όσοι τον ρωτούν ότι «η νίκη της παράταξης είναι λύτρωση για τη χώρα αυτή τη στιγμή» και διευκρινίζει, χωρίς δεύτερη σκέψη, «δηλαδή αυτό σημαίνει νίκη του Κυριάκου, για την οποία παλεύουμε όλοι».

Αυτό εξάλλου σημείωσε και ο ίδιος προ ημερών σε εκδήλωση που έγινε στην Ξάνθη, όπου τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε ότι ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα σύντομα στο 2014 που είχε φέρει η κυβέρνησή του, δηλ. στην επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Στις συζητήσεις που κάνει με κομματικά στελέχη, βουλευτές και άλλους παράγοντες της Ν.Δ.με τους οποίους συναντάται συχνά το τελευταίο διάστημα, τονίζει με ένταση ότι στηρίζει αποφασιστικά τον κ. Μητσοτάκη, για τον οποίο λέει ότι θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός. «Για την επιτυχία του ως Πρωθυπουργού παλεύουμε και θα παλέψουμε όλοι» φέρεται να έχει πει σε συνομιλητές του.

Ο κ. Σαμαράς, όταν μιλά ανοικτά, αναφέρεται με έμφαση στην κατάσταση που βρισκόταν η χώρα το χειμώνα του 2014 και εμμένει ότι εάν δεν είχε διακοπεί η πορεία της κυβέρνησής του θα ήταν ήδη εκτός μνημονίου.

Εκτός από τις πολλές αναφορές στην οικονομία, ο ίδιος αναφέρεται στην πολιτική που ακολούθησε στα ζητήματα της ασφάλειας, της δημόσιας τάξης και της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Μάλιστα, ο ίδιος όταν επιλέγει να ανοίξει συζήτηση για τα εθνικά, δίνει έμφαση στις «ήρεμες σχέσεις» που είχε επί της πρωθυπουργίας του η Ελλάδα με την Τουρκία, ενώ μιλά ακόμα και για την αναγνώριση από την Αίγυπτο της Ελληνικής ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου. «Επί των ημερών μας η Ελλάδα ήταν πιο σεβαστή από τους γύρω τους. Και πιο ασφαλής, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά» φέρεται να έχει πει.

Όπως είναι αυτονόητο ο κ. Σαμαράς θεωρεί, στέλνοντας και μήνυμα σε κάθε πλευρά, ότι οποιαδήποτε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού, ενθαρρύνει την αλαζονεία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που λέει σε συνομιλητές του για μια συνάντηση που είχε πριν καιρό με κάποιον παλαιότερο επώνυμο αντίπαλο, που του είπε ότι δικαιώθηκε η Ν.Δ. εκείνης της περιόδου (σ.σ. εννοούσε την περίοδο 2012 - 2014) σε όλα και αναφέρει και όσα αρνητικά μέτρα απέτρεψε ο ίδιος, ενώ δεν διστάζει να δώσει και τα εύσημα στον βασικό του τότε συμπαραστάτη και αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, τον τότε πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline