Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  06:08:43

Δημοκρατική Ευθύνη: Δεν συμμετέχουμε στα παιχνιδίσματα του «Κέντρου»

Αποστάσεις από τις ζημώσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς λαμβάνει η Δημοκρατική Ευθύνη. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Τριμελής Πολιτική Εκπροσώπηση ανεφέρει ότι «Η Δημοκρατική Ευθύνη γεννήθηκε με Λόγο.

Είναι μια γνήσια πολιτική αφύπνιση και μια αδιαπραγμάτευτα συλλογική προσπάθεια. Έχει ρίζα στην κοινωνία και δρόμο καθοριστικό να διανύσει» και προσθέτει ότι «Δε μοιράζουμε φταιξίματα, μα ξέρουμε τι μας έφερε ως εδώ. Εμείς φιλοδοξούμε να είμαστε κομμάτι του μέλλοντος. Γι' αυτό αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Ο δρόμος δεν προϋπάρχει. Εμείς τον σχεδιάζουμε, θα τον χαράξουμε και θα τον περπατήσουμε. Αποφασιστικά. Δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Μα όλοι ξέρουμε πλέον πως εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Είναι σίγουρα όμως γοητευτικός και σπουδαίος. Ενώ στο τέλος του η Ελλάδα θα έχει οριστικά γυρίσει σελίδα.

Και η Ελλάδα δεν γυρίζει σελίδα με remake του παρελθόντος και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Πλανώνται όσοι πιστεύουν ότι συνενώσεις παλαιών προσώπων, παλαιών μηχανισμών και μικροσυμφερόντων αρκούν για να επιτευχθεί η συνένωση του κεντρώου χώρου. Ένα αναζωογονημένο κέντρο επιτυγχάνεται μόνο με καινούργιες ιδέες και με ανθρώπους της εποχής, που μπορούν να την υπηρετήσουν. Με νέα κεφάλαια αξιοπιστίας και με νέα φορτία εμπιστοσύνης.

Τα πράγματα αλλάζουν δύσκολα. Όμως, αν θέλουμε, αλλάζουν. Κι εμείς θέλουμε. Η Δημοκρατική Ευθύνη κομίζει τον επαναστατικό ορθολογισμό και την πολιτική ηθική της νέας Ελλάδας και θα συζητήσει για όλα με τους πολίτες στις προσυνεδριακές της διαδικασίες ανά την επικράτεια μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο στις αρχές Απριλίου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline