Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:22:02

Μετακινήσεις-τοποθετήσεις πρέσβεων

Με Προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών απαλλάχθηκε η Δανάη − Μαγδαληνή Κουμανάκου του Γεωργίου, Πληρεξούσια Υπουργός Α΄ (Α.Δ.Τ. ΑΒ 281783) από τα καθήκοντα της Διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας από την 1η Ιανουαρίου του έτους 2013. Τα αναλαμβάνει ο πρέσβης στο Βουκουρέστι Γ. Πουκαμισάς.

Με άλλο Προεδρικό διάταγμα, μετατέθηκαν οι κατωτέρω έχοντες πρεσβευτικό βαθμό υπάλληλοι του διπλωματικού κλάδου του Υπουργείου Εξωτερικών ως εξής:

1. ΚΟΥΜΑΝΑΚΟΥ ΔΑΝΑΗ − ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του Γεωργίου, Πληρεξούσιος Υπουργός Α΄, από την Κεντρική Υπηρεσία στην Πρεσβεία Μόσχας, με παράλληλη διαπίστευση στη Λευκορωσία, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν.
2. ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Διονυσίου, Πληρεξούσιος Υπουργός Α΄, από την Πρεσβεία Βουκουρεστίου στην Κεντρική Υπηρεσία.
3. ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Δημητρίου, Πληρεξούσιος Υπουργός Α΄, από την Κεντρική Υπηρεσία στην Πρεσβεία Τελ Αβίβ.
4. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ του Αριστείδη, Πληρεξούσιος Υπουργός Β΄, από την Κεντρική Υπηρεσία στην Πρεσβεία Αμπούτζα, με παράλληλη διαπίστευση στην Ακτή του Ελεφαντοστού, στη Γκάνα, στη Γουϊνέα, στην Ισημερινή Γουϊνέα, στο Καμερούν, στη Λιβερία, στο Μάλι, στο Μπενίν, στην Μπουρκίνα Φάσο, στο Νίγηρα, στη Σιέρα Λεόνε και στο Τόγκο.
5. ΒΑΣΙΛΟΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Αντωνίου, Πληρεξούσιος Υπουργός Β΄, από την Κεντρική Υπηρεσία στην Πρεσβεία Βουκουρεστίου.

-Επίσης με Προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών, διορίζεται ο Πρέσβυς επί τιμή Θεόδωρος Σωτηρόπουλος του Νικολάου «Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων» από τη δημοσίευση του παρόντος και για δεκατέσσερις (14) μήνες με καθήκοντα Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ομοίως, διορίζεται ο Πρέσβυς επί τιμή Βασίλειος − Αχιλλέας Πισπινής του Γεωργίου «Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων» από τη δημοσίευση του παρόντος και για δεκατέσσερις (14) μήνες με καθήκοντα παρακολούθησης θεμάτων ελληνοτουρκικών σχέσεων.

- Επίσης, αίρεται αναδρομικά, από 27.12.2012 η απόσπαση του Αλεξάνδρου Βιδούρη του Δημητρίου, (ΑΔΤ: Ρ 528216), υπαλλήλου του Διπλωματικού Κλάδου του Υπουργείου Εξωτερικών με βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α΄, από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου στο Διπλωματικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού αποσπάται, ο Νικόλαος Παπαγεωργίου του Ιωάννη, υπάλληλος του Διπλωματικού Κλάδο του Υπουργείου Εξωτερικών με βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α΄, σε θέση Ειδικού Συμβούλου στο Διπλωματικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Οι μηνιαίες αποδοχές του ορίζονται σε ποσοστό 95% του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών που αντιστοιχούν κάθε φορά στον Α΄ βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων με τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αίρεται, από 25.11.2012 η απόσπαση του Ηλία Κρεμμύδα του Γεωργίου, (ΑΔΤ: Π 407450), υπαλλήλου του Διπλωματικού Κλάδου του Υπουργείου Εξωτερικών με βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α΄, από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου στο Διπλωματικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline