Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος απαισιόδοξος για Σκοπιανό.

«Θέλουμε το όνομα να έχει μία ποιότητα τέτοια που και να μην αποτελεί όχημα αλυτρωτισμού, αλλά και κατά το δυνατό, να διακρίνει τη γειτονική χώρα, από την ιστορική ελληνική Μακεδονία.

Γι' αυτό θεωρούμε ότι μία σλαβική ονομασία, θα παίξει κάποιο τέτοιο ρόλο» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον realfm για το Σκοπιανό.

Όπως ανέφερε:

«Ως προς δε το αμετάφραστο, δεν είμαι βέβαιος. Ας πούμε, για τη γειτονική χώρα του Μαυροβουνίου, από όσο ξέρω, είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που μεταφράζει. Μοντενέγκρο τη λένε οι άλλοι, δεν τη λένε Black mountain μεταφράζοντας την αντίστοιχη ονομασία στη δική τους γλώσσα. Επομένως, πράγματι υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και αν πούμε στη συνθήκη να είναι αμετάφραστο το όνομα από ορισμένες χώρες να μεταφράζεται, ωστόσο, εμείς θα επιμείνουμε ως προς τον ΟΗΕ και στην επίσημη διπλωματική γλώσσα, αυτό να είναι, ώστε να στέλνει ένα σήμα ότι είναι άλλο πράγμα το γειτονικό μας κράτος από την ιστορική Ελληνική Μακεδονία».

- Δεν έκρυψε την απαισιοδοξία σε αντίθεση με άλλους παράγοντες της Κυβέρνησης , του ΣΥΡΙΖΑ και του Μαξίμου. Είναι απαισιόδοξος για το αποτέλεσμα.Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συμφωνίας σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων είπε: «Έχω αμφιβολία για το αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία, αυτό είναι ακόμη ζητούμενο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν καταλήξουμε αυτή θα περάσει στη βουλή για τον απλό λόγο ότι αν καταλήξουμε σε συμφωνία, αυτή θα πρέπει να είναι εθνικά συμφέρουσα και προφανώς εθνικά συμφέρουσα. Και θέλω να ελπίζω ότι θα συμπεριλαμβάνει και τους Ανεξάρτητους Έλληνες».