Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσόγονος: Πελατειακό σύστημα στήνει ο Τσίπρας

Αψυχολόγητο και εκτός τόπου και χρόνου χαρακτηρίζει το αίτημα του Ζαν Λυκ Μελανσόν για αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος άσκησε εκ νέου δριμεία κριτική στο κυβερνών κόμμα χαρακτηρίζοντάς το «προσωποκεντρικό μόρφωμα» με κορυφαίο λάθος του Αλ. Τσίπρα τη σύμπραξή του με τους ΑΝΕΛ.


«Τις πολιτικές αυτές τις εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 2,5 χρόνια. Τώρα το θυμήθηκε ο Μελανσόν;», τόνισε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον Σκάι.
«Είναι υπερφίαλος με δυσανεξία στις διαφορετικές απόψεις. Κινείται σε έναν δικό του κόσμο, ουτοπικό», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόγονος για τον Ζ.Λ Μελανσόν, ο οποίος υποστήριξε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθούσε τις πολιτικές του Γάλλου πολιτικού «η χώρα θα είχε καταστραφεί πλήρως. Η κατάσταση θα ήταν χειρότερη», είπε.

Ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «προσωποκεντρικό μόρφωμα», αφού «οι κρίσιμες αποφάσεις, όπως η συνεργασία με τον Καμμένο, λαμβάνονται προσωπικά από τον Τσίπρα. Δεν ρώτησε κανένα συλλογικό όργανο. Είχε προαποφασιστεί εν κρυπτώ».

«Έχει κάνει σοβαρά λάθη ο Τσίπρας. Επέβαλε επαχθή, μη αναγκαία λάθη στον λαό. Το λάθος του δεν ήταν ότι δεν ώθησε στα άκρα τη σύγκρουση με τους δανειστές. Έπρεπε να είχε ενσωματώσει τη ΔΗΜΑΡ από το φθινόπωρο του 2014, να είχε ρίξει τους τόνους προεκλογικά, να είχε κάνει κυβερνητική συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ και όχι με τους ΑΝΕΛ», σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος εκτιμώντας ότι το κυβερνών κόμμα «προσπαθεί να στήσει ένα δικό του πελατειακό σύστημα για να παραμείνει στην εξουσία».