Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:05:29

Πώς ο Στίβεν Χόκινγκ άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε

Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 76 ετών ο βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, γνωστός για τις πρωτοπόρες ιδέες του σε θέματα επιστήμης και κοσμολογίας.

Η ζωή του σημαδεύτηκε από τις σημαντικές θεωρίες που δημοσίευσε σχετικά με τη δημιουργία του σύμπαντος και την εξέλιξη του ανθρώπου μέσα από την επιστημονική προσέγγιση.

Η εμβληματική ομιλία του Στίβεν Χόκιγνκ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το tovima.gr παραθέτει πέντε από τα πιο σημαντικά αποφθέγματα του Στίβεν Χόκινγκ, που επηρέασαν τον τρόπο σκέψης μας:

«Είμαστε, απλώς, ένα εξελιγμένο είδος μαϊμούδων σε έναν ασήμαντο πλανήτη ενός πολύ μέτριου αστέρα. Αλλά μπορούμε να αντιληφθούμε το Σύμπαν Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα σημαντικούς.»

«Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης»

«Πρώτον, να θυμάσαι να κοιτάζεις ψηλά στα αστέρια και όχι κάτω, στα πόδια σου. Δεύτερον, ποτέ μην σταματάς να εργάζεσαι. Η εργασία σου δίνει νόημα και σκοπό στη ζωή σου, χωρίς αυτή η ζωή σου είναι άδεια. Τρίτον, αν είσαι αρκετά τυχερός και βρεις την αγάπη, θυμήσου ότι είναι εκεί και μην την πετάξεις μακριά»

«Η συμβουλή μου σε άλλους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα θα ήταν η εξής: συγκεντρωθείτε σε πράγματα που η δυσκολία σας δεν σας αποτρέπει από το να τα κάνετε καλά, και μην μετανιώνετε για τα πράγματα που αυτή η δυσκολία σας επηρεάζει. Μην είστε άτομο με ειδικές ανάγκες στο πνεύμα, όπως είστε σωματικά»

«Την επόμενη φορά που κάποιος σας παραπονεθεί ότι κάνατε ένα λάθος, πείτε του ότι ίσως αυτό είναι καλό. Διότι χωρίς τις ατέλειες, ούτε εσείς, ούτε εγώ, δεν θα υπήρχαμε»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline