Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:35:55

Στο αρχείο η «απάτη με τα CDS» και οι καταγγελίες Πάνου Καμμένου

Οι οικονομικοί εισαγγελείς απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου για την «απάτη με τα CDS», καθώς η εν λόγω υπόθεση οδηγήθηκε στο αρχείο.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί Καμμένου περί δήθεν εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με αγοραπωλησίες ασφαλίστρων πιστωτικού κινδύνου (CDS) την περίοδο που ο αδελφός του, Γιώργος Παπανδρέου, ήταν πρωθυπουργός.

Σε παλαιότερη καταδικαστική απόφαση (Αρ. Απ. 2284/2014) εις βάρος του κ. Καμμένου, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι δεν αποδείχτηκαν όσα υποστήριζε περί εμπλοκής της Ελβετικής εταιρίας I.J. Partners και των στελεχών της Χάρη Μάκκα και Μιράντας Ξαφά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS εις βάρος του Δημοσίου την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

Οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Καμμένου παρουσίαζαν την εταιρία και τα στελέχη της ως κερδοσκόπους που ποντάρουν στη χρεοκοπία της χώρας χρησιμοποιώντας εσωτερική πληροφόρηση. Η καταδικαστική απόφαση 2284/2014 έκρινε τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου «ψευδείς και δόλιους» και του επιδίκασε πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τις επίμαχες δηλώσεις Καμμένου, η διάταξη της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος που καθαρογράφηκε πριν από λίγες μέρες θέτει ελλείψει στοιχείων την υπόθεση στο αρχείο, καθώς τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την προκαταρκτική εξέταση «κρίνονται ως ουσιαστικά αβάσιμα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline