Τρίτη 16 Απριλίου 2024  22:08:59

Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Από την ανθοδέσμη βόμβα στη Βουλιαγμένη έως την Μύκονο και τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Κατηγορούμενος για την επίθεση με ανθοδέσμη – βόμβα τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλιαγμένη με στόχο έναν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου (που εφέρετο ως προκλητικός εραστής συζύγου μεγαλοεπιχειρηματία, με πολλές ποινικές εμπλοκές και ο ίδιος) αλλά και ύποπτος για «έμμεση» συμμετοχή στο περιώνυμο «συνδικάτο των εκτελεστών», των Δημήτρη Σούφλα, Θέμη Καλαποθαράκου και άλλων που έδρασε την περίοδο 1990-1994, ήταν ο 51χρονος που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ενέδρα θανάτου στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής (σσ.: είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες).


Το θύμα βρέθηκε νεκρό με τρεις σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να είχε ραντεβού με τον δολοφόνο του. Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει πληροφορίες ότι ο 51χρονος ασχολείτο μεθοδικά τους τελευταίους μήνες με διακίνηση ναρκωτικών και ότι είχε επεκτείνει τις δραστηριότητες του στη Μύκονο. Επιπλέον είχε ερευνηθεί αν ο 51χρονος είχε σχέσεις με ομάδες αντιεξουσιαστών και ποινικών που συμμετείχαν σε ένοπλες οργανώσεις.

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2009 ο 51χρονος είχε συλληφθεί μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στη λεωφόρο Μαρκοπούλου, να είναι συνοδηγός σε ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και ασυρμάτους.

Η βομβιστική επίθεση κατά του ξενοδόχου σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012 στην οδό Ηρας στην Βουλιαγμένη. Μετά από πολύμηνη έρευνα η ΕΛ.ΑΣ σχημάτισε δικογραφία κατά επτά ατόμων, ανάμεσα σε αυτούς γνωστού επιχειρηματία που φερόταν ότι οργάνωσε για λόγους «προσωπικής εκδίκησης» την εν λόγω επίθεση. Ο 51χρονος που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή, φερόταν να είχε επαφές με τον αποστολέα της βόμβας. Ακόμη σημειωνόταν ότι «ασχολείται με την είσπραξη οικονομικών οφειλών και επιταγών απειλώντας τους οφειλέτες με την αγοραπωλησία όπλων και την διευθέτηση προσωπικών και οικονομικών διαφορών μεταξύ άλλων προσώπων».
Ολοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του δέματος-βόμβα απηλλάγησαν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline