Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  05:56:27

Άλλα αντί άλλων ο Τζανακόπουλος: Η ΝΔ θέλει να κοπούν οι συντάξεις

Φιάσκο του ΑΠΕ και ευτελισμός της Κυβέρνησης εξαιτίας μιας παραπλανητικής και επιπόλαιας διαρροής για τους αφελείς Ελληνες συταξιούχους αλλά και τους «Κουρόφραγκους» των Βρυξελλών.

Εγχείρημα που αποκαλύπτει τον πανικό, στον οποίο βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για το όλο θέμα των περικοπών,που μόνοι αυτοί αποφάσισαν πέρυσι και ψήφισαν μόνοι στη Βουλή.Ομως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον χαβά του, χωρίς καμμία αυτοκριτική ή αυτοσυγκράτηση.

«Όσο η ΝΔ θα βλέπει το ενδεχόμενο της περικοπής των συντάξεων να απομακρύνεται και το αφήγημά της περί τετάρτου Μνημονίου να καταρρέει τόσο θα βγάζει τον πραγματικό της εαυτό και θα αποκαλύπτει την βαθιά της επιθυμία να περικοπούν οι συντάξεις. Μπροστά στην ανάγκη της να δικαιωθεί μετά από τέσσερα χρόνια καθημερινών διαψεύσεων δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν». «Χθες, ξανά, ο κύριος Χατζηδάκης, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Hanns Seidel, ζήτησε να μην επιδιώκει η κυβέρνηση την ανατροπή διαρθρωτικών αλλαγών, εννοώντας την ανατροπή του μέτρου για τις συντάξεις. Σήμερα πάλι της φταίει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αύριο θα της φταίει το κακό το ριζικό της. Η χώρα όμως βγήκε από τα Μνημόνια. Και η ΝΔ καλά θα κάνει να το βάλει καλά στο μυαλό της αντί να επιχειρεί διαρκώς αποτυχημένα σαμποτάζ. Δεν μπορεί πια να βλάψει ούτε τη χώρα ούτε την κυβέρνηση. Μόνο τον εαυτό της».
Επιμένει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις ευρωπαϊκές πηγές του

Με νεότερη ανακοίνωσή του το ΑΠΕ επεσήμανε λίγο νωρίτερα: To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».
Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι «οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ.

Σε αυτοδιάψευση αναγκάστηκε να προχωρήσει το ΑΠΕ

Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκάλεσε το πρωινό του τηλεγράφημα, ότι όχι μόνο υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκας να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων αλλά και οτι έχουν ήδη ενημερωθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΑΠΕ αναγκάστηκε να διαψεύσει την είδηση, με άλλο τηλεγράφημα. Είχε προηγηθεί η διάψευση από την Κομισιόν, με την επισήμανση οτι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, τηλεγράφημα του Reuters που υποστήριζε οτι ευρωπαϊκές πηγές δεν επιβεβαιώνουν την συμφωνία, και στο τέλος ήρθε και η διάψευση από κορυφαίο παράγοντα του Υπουργείου Οικονομικών.

Αυτήν την δήλωση μετέδωσε το ΑΠΕ σημειώνοντας:
«Σχετικά με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων αλλά για ακύρωσή του, ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «ξέρετε ότι αυτό που έγραψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών στην Αθήνα, παρά μόνον συζητήσεις. Δεν θα μπορούσαν οι θεσμοί ούτε να συμφωνήσουν ούτε να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις, διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση»....»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline