Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:03:18

Επίθεση Άδωνι σε Τσίπρα: «Είστε η κυβέρνηση που έγδαρε τους φτωχούς»

«Πως είναι σύμμαχος των φτωχών μια κυβέρνηση που κατήργησε το ΕΚΑΣ όλα τα επιδόματα και αυξάνει τον φόρο προστιθέμενης αξίας» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.


Επικριτικός και αιχμηρός εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή ο οποίος κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική κατά των φτωχών στρωμάτων. Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε και στο επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ίδιος εκπροσωπεί τους φτωχούς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πλούσιους και την ελίτ.

«Το βασικό επιχείρημα Τσίπρα είναι ότι εκπροσωπεί τους φτωχούς. Στο ενδιάμεσο έχει αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες στους φτωχούς άρα επί της ουσίας ο ΕΝΦΙΑ δεν μειώνεται και οι φτωχοί που περιμένουν την μείωση δεν θα την δουν. Πως είναι σύμμαχος των φτωχών μια κυβέρνηση που κατήργησε το ΕΚΑΣ όλα τα επιδόματα και αυξάνει τον φόρο προστιθέμενης αξίας. Σε καμία περίπτωση δεν είστε κυβέρνηση των φτωχών είστε κυβέρνηση που έγδαρε τους φτωχούς όπου μπορέσατε και όπου προλάβατε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο διαχωρισμό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στις 100 μέρες της κυβέρνησής του εκτός μνημονίου και ότι θα πρέπει να κριθεί μόνο για αυτές τις 100 μέρες γιατί όλες οι προηγούμενες ήταν μνημονιακές τόνισε «Άρα όλες οι κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου εξαφανίζονται διότι δεν είχε ούτε μια μετά εκείνη η κυβέρνηση χωρίς μνημόνιο. Άρα ότι έχετε πει κατά εκείνης της κυβέρνησης είναι επί της ουσίας κατά των κακών δανειστών που επέβαλαν μέτρα όπως και σε μας. Και επίσης το ΕΕΤΗΔΕ που ήταν ο προάγγελος του ΕΝΦΙΑ το ψήφισε ο Κουρουμπλής η Τσάγκρη, ο Μπόλαρης, η Ξενογιαννακοπούλου.

Αν θέλει να κουνήσει το δάχτυλο να πάει στους υπουργούς και στους βουλευτές του». Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί της αντισυνταγματικότητας που περιέχει η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο ΕΝΦΙΑ να πάει στους δήμους ο κ. Γεωργιάδης θύμισε τα όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση για την αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ. Οταν μπήκε ο ΕΕΤΗΔΕ ήταν στην εκπομπή του Αυτιά και έλεγε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός και μάλιστα είπε ότι δεν θα τον πληρώσει.

Είχε τον συνεταίρο του τον Πάνο Καμμένο ο οποίος είχε κάνει συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο και αφού εξηγούσε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός και παράνομος παρείχε δωρεάν νομική υποστήριξη σε όποιον δεν ήθελα να τον πληρώσει. Μετά από την κωλοτούμπα του 2015 ο ΕΝΦΙΑ έπαψε να είναι αντισυνταγματικός και έγινε συνταγματικός.

Όλη η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν όλη ψέματα δεν είχε ούτε μία αλήθεια μέσα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline