Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:11:15

Οι τελευταίες κατηγορίες Τσίπρα κατά Μητσοτάκη

Οχι μόνο στη Βουλή οι επιθετικές του δηλώσεις αλλά και σε συνέντευξη στην «Αυγή». Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για διγλωσσία.

«Στο εσωτερικό της χώρας έχει υιοθετήσει χωρίς προσχήματα την γραμμή της ακροδεξιάς, φτάνοντας στο σημείο να προσφέρει πολιτική κάλυψη ακόμα και σε απαράδεκτες πρακτικές βίας και εκφοβισμού τις οποίες αρνείται να καταδικάσει. Έχει παραχωρήσει την διαμόρφωση της πολιτικής γραμμής και την δημόσια εκπροσώπηση του κόμματός του στην ακραία δεξιά πτέρυγα του κου Σαμαρά. Και αυτό κάποια στιγμή θα το βρει μπροστά του, αλλά είναι δικό του θέμα.

Την ίδια στιγμή, στους ευρωπαίους συνομιλητές του, ο κ. Μητσοτάκης στέλνει μηνύματα διαλλακτικότητας, όπως είδαμε από τις αποκαλύψεις αξιωματούχων του ΕΛΚ, αλλά και από όσα έγιναν γνωστά για τις επαφές της κας Σπυράκη με τον ίδιο τον Ζάεφ. Θα θεωρούσα λοιπόν εύλογο να ανησυχεί ο κ. Μητσοτάκης ότι αν κληθεί να διαχειριστεί αυτή την υπόθεση, όλο αυτό το θέατρο που έχει στήσει, θα μετατραπεί σε χάος. Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί», είπε.

Σχετικά με την άρνηση του κ. Μητσοτάκη για debate, σχολίασε: «επιλέγει την εύκολο δρόμο των συνθημάτων και των τσιτάτων. Τον φοβίζει ο απευθείας και ζωντανός διάλογος γιατί αυτός απαιτεί επιχειρήματα που μπορούν να σταθούν. Είναι προφανές ότι για το Μακεδονικό ούτε έχει, ούτε και πιστεύει αυτά που χρησιμοποιεί. Επιλέγει την παραδοξολογία απέναντι στο ορθό λόγο. Τη λαθροχειρία απέναντι στην αλήθεια. Την πατριδοκαπηλία απέναντι στην πατριωτική ευθύνη. Πιστεύετε ότι σε μια ζωντανή τηλεμαχία αυτό δε θα γινόταν ορατό; Για αυτό αρνήθηκε».

Ο πρωθυπουργός με αφορμή την ψήφο εμπιστοσύνης που εξασφάλισε η κυβέρνηση και τα όσα ειπώθηκαν από τη η ΝΔ δήλωσε χαρακτηριστικά «ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση για να μην βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, για να μην εφαρμόσει το μεταμνημονιακό κοινωνικό και αναπτυξιακό της πρόγραμμα, για να μην προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, για να μην προχωρήσει η διερεύνηση των σκανδάλων. Χρησιμοποίησαν κάθε μέσον. Από τα παρακάλια στους θεσμούς να κοπούν οι συντάξεις, μέχρι τα ακροδεξιά παιχνίδια με τις Πρέσπες που ανέφερα προηγουμένως. Και τις προηγούμενες μέρες επιστράτευσαν ακόμα και λάσπη, πίεση και απειλές. Δεν κατάφεραν τίποτα από όλα αυτά».

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες είναι αυτοί που φωνάζουν για Πρέσπες ενώ στο μυαλό τους έχουν μόνο εκλογές. Αυτοί υπέστησαν μια μεγάλη ήττα. Τώρα θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους. Θα έρθουν στην Βουλή να ψηφίσουν ενάντια στη λύση του Μακεδονικού που οι ίδιοι για χρόνια υποστήριζαν. Μετά θα έρθουν να ψηφίσουν και ενάντια στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Και ακολούθως θα έρθουν και θα ψηφίσουν ένα-ένα τα μέτρα που θα φέρουμε και τα οποία έχουν καταγγείλει ως «ανεύθυνη παροχολογία». Το ψέμα και η πολιτική υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο πρωθυπουργός.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline