Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  09:42:40

Γεωργιάδης: Ναι, θα βρεθούν οι 15 πρόθυμοι για τη Συμφωνία

«Πιστεύω ακράδαντα ότι θα βρεθούν οι 151 βουλευτές. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας από την αρχή έχει υποσχεθεί στους Αμερικάνους και στους Γερμανούς ότι θα παραδώσει αυτή τη συμφωνία- και έχει προηγουμένως μετρήσει τις ψήφους του πολύ πριν έρθει η απόφαση αυτή στη Βουλή.

Δυστυχώς, παρά τα συλλαλητήρια και τις δημοσκοπήσεις και παρά την αντίδραση του ελληνικού λαού, υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που έχουν την άποψη ότι οι ίδιοι ξέρουν καλύτερα από τον ελληνικό λαό το συμφέρον του. Είναι ένα είδος πεφωτισμένης δεσποτείας που ιδιαιτέρως απεχθάνομαι.

Ερ. Και μια που αναφερόμαστε στη συμφωνία των Πρεσπών θα ήθελα να μου πείτε τι θα κάνει η ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές και στο μεταξύ έχει ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών;
Απ. Όταν ο κ. Τσίπρας υποσχόταν, το 2015, ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, εγώ έλεγα ότι οι διεθνείς συμφωνίες δεν καταργούνται μονομερώς. Θα ήμουν ανακόλουθος αν δεν σας έλεγα και τώρα ακριβώς το ίδιο. Είναι απολύτως προφανές ότι οι διεθνείς συμφωνίες δεν ακυρώνονται μονομερώς. Άρα, καμία επόμενη Βουλή δεν θα μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς σοβαρές συνέπειες για τη χώρα, εάν αυτή κυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Τα κράτη έχουν συνέχεια, όμως, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ένα κράτος έχει πολλά άλλα εργαλεία για να κάνει τη ζωή ενός άλλου κράτους δύσκολη. Σίγουρα οι σχέσεις μας με τα Σκόπια δεν θα είναι ποτέ καλές όσο ακούμε για Μακεδόνες γιατί προσβάλει τη συνείδηση και την ιστορία μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline