Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  17:49:31

Δύσκολα για όλους στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη δυναμική εμφανίζει με το «καλημέρα» ο Νίκος Ταχιάος στη μάχη για τον κεντρικό δήμο. Μπορεί εντός της ΝΔ η υποψηφιότητα του γνωστού «γαλάζιου» στελέχους να μην έχει ακόμη πείσει τους πάντες, γεγονός μάλλον λογικό, αν σκεφτεί κανείς την πολυδιάσπαση του χώρου και την καθυστέρηση που καταγράφηκε στο να ληφθεί η απόφαση, όμως οι πρώτες μετρήσεις που έγιναν προκαλούν χαμόγελα στους συνεργάτες του Νίκου Ταχιάου.

Τι δείχνουν; Οτι ο Νίκος Ταχιάος έχει αποκτήσει προβάδισμα και ότι εισπράττει από την αποχώρηση του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρός και στα πιθανά δίπολα του δεύτερου γύρου. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, που γίνονται σωρηδόν αυτήν την περίοδο, αλλά δε δημοσιοποιούνται, ο Νίκος Ταχιάος αγγίζει (και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά) το 20% και έχει ξεφύγει από τους πιο ισχυρούς αυτήν τη στιγμή αντιπάλους του.

Ποιοι θεωρούνται οι πιο ισχυροί; Κατά πρώτο λόγο, η Κατερίνα Νοτοπούλου, που, χωρίς να ξεφεύγει από τα ποσοστά που είχε λάβει το 2014 ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, εμφανίζεται ισχυροποιημένη, και κατά δεύτερο λόγο ο Σπύρος Βούγιας. Ιδιαίτερα ο δεύτερος προσεγγίζει διψήφια νούμερα, που κινούνται πιο πάνω από αυτό που περίμεναν οι συνεργάτες του κ. Ταχιάου.

Οσο για τον Γιώργο Ορφανό, εμφανίζεται τρίτος, αλλά χωρίς μεγάλη δυναμική, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δείχνει να μην επιβεβαιώνει τις πρώτες μετρήσεις που τον εμφάνιζαν με διψήφια νούμερα λόγω της υψηλής αναγνωρισιμότητας που διέθετε. Τι ανησυχεί τους συνεργάτες του κ. Ταχιάου; Το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η καλή δημοσκοπική πορεία του Σπύρου Βούγια. Τι επιθυμούν και τι ελπίζουν; Να είναι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ αντίπαλος του Ταχιάου στον δεύτερο γύρο...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline