Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:50:42

Αυτιάς όχι για την Ευρωβουλή, Μπογδάνος όχι στην Α΄Αθηνών

Το περιβόητο θέμα με τους δημοσιογράφους που φέρονται ότι θα είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

«Για τον κ. Γιώργο Αυτιά και την υποψηφιότητα το για την Ευρωβουλή το θέμα έχει λήξει» είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου αναφερόμενη στον γνωστό δημοσιογράφο, που απάντησε αρνητικά σε πρόταση του Κυρ, Μητσοτάκη (όπως και παλαιότερα άλλων αρχηγών της ΝΔ), ενώ για τον σχολιαστή Κωνσταντίνο Μπογδάνο που ακουγόταν ότι θα πολιτευτεί στην Α' Αθηνών, ανακοίνωσε ότι «δεν θα είναι υποψήφιος, κάνοντας λόγο για «συμπεριφορές ξένες με τη Νέα Δημοκρατία».

Πρόκειται για μια σαφή αιχμή για το Tweet που είχε ανεβάσει ο δημοσιογράφος τις προάλλες απαντώντας σε άλλο χρήστη του Twitter για τα τανκς στην ΕΡΤ.

«Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που όποτε βγαίνει από το Μαξίμου έχει ανάγκη να φρουρείται από διμοιρίες αστυνομικών, ο πρόεδρος της ΝΔ περιόδευσε αυτό το Σαββατοκύριακο στα Σιάτιστα, τα Γιαννιτσά και την Κοζάνη» είπε στη συνέχεια η κα Σπυράκη, που τόνισε ότι η υπεύθυνη στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό καλύπτει τις ανησυχίες των Ελλήνων.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ», υπογράμμισε η κ. Σπυράκη, «επανέλαβε ότι δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδας να βάλει βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να προστατευθούν τα μακεδονικά προϊόντα», ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι η Νέα Δημοκρατία επεξεργάζεται τολμηρό σχέδιο για τη Μακεδονία (σ.σ. για την ανάπτυξη της περιφέρειας) που θα το παρουσιάσει άμεσα. Επανέλαβε δε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας, χωρίς ωστόσο να πει πως θα αποκαλεί στο εξής η Νέα Δημοκρατία της γειτονική μας χώρα.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ από την Αθήνα, η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο διάλογος τη για μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων.

Στηλίτευσε μάλιστα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το τρόπο που παρουσίασε την είδηση αυτή, ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν είναι υπέρ μιας προσπάθειας για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, εφόσον η Ελλάδα κατακτήσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πετύχει ανάκτηση της αξιοπιστίας της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline