Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:09:17

Κριτική στον Ερντογάν για την επίσκεψη Τσίπρα

Μέσα στην Τουρκία, πάντως, ο κ. Ερντογάν δέχεται επικρίσεις για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα από την εθνικιστική αντιπολίτευση, με επίκεντρο το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν μετέβη στο μαυσωλείο του Ατατούρκ, όπου οι ξένοι ηγέτες είθισται να καταθέτουν στεφάνι.

Η επικεφαλής του κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ, είπε ενδεικτικά ότι «έγινε κάτι που δεν ήταν ωραίο. Ο Ελληνας πρωθυπουργός πήγε στην Αγία Σοφία, μετά στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και μετά στο Πατριαρχείο. Πραγματοποιήθηκε λειτουργία. Λοιπόν, πού δεν πήγε ο Τσίπρας; Στο Ανιτκαμπίρ (σ.σ. μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ).

Ο Ελληνας φιλοξενούμενος δεν επισκέφθηκε τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Ομως σύμφωνα με το δικό μας κρατικό πρωτόκολλο αυτό είναι όρος. Πώς το επιτρέπουμε; Ποιος είναι ο στόχος σας; Οταν η Ελλάδα είχε οικονομική κρίση κάνατε αστείο λέγοντας "να αγοράσουμε την Ελλάδα;". Τι έγινε; Οταν τέλειωσαν τα χρήματα, τέλειωσε και η λεβεντιά;». Η εκ δεξιών κριτική που δέχεται ο κ. Ερντογάν είναι ενδεικτική, πάντως, και της προεκλογικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην Τουρκία, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, όπου, μεταξύ άλλων, κρίνεται η ανάδειξη των τοπικών αρχόντων σε μεγάλους μητροπολιτικούς δήμους όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αγκυρα και η Σμύρνη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline