Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  13:41:49

Ποιος ο νέος υφυπουργός ΣΥΡΙΖΑ, πασόκος Αγγελος Τόλκας

Εξίσου παιδί του Γιώργου Παπανδρέου θεωρείται και ο Αγγελος Τόλκας που ήταν στην τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Επικρατείας και τώρα αναλαμβάνει υφυπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Αγγελος Τόλκας είναι 41 ετών. Γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1978 στην Νάουσα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και το Εργασιακό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή. Ανέπτυξε έντονη συνδιακλιστική δράση ως φοιτητής. Διετέλεσε για 3 χρόνια πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE).

Ο Αγγελος Τόλκας (δεξιά) μετά την ορκωμοσία του από τον ΠτΔ Κάρολο Παπούλια (μέση) στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου (αριστερά)
Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά. Χρημάτισε νομαρχιακός σύμβουλος Ημαθίας ενώ εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Ο Αγγελος Τόλκας (αριστερά) ως υφ. Επικρατείας και ο Ηλίας Μόσιαλος (δεξιά) υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου

Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ηθελε γραμματέας του ΚΙΝΑΛ και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά...

Ο Αγγελος Τόλκας διεκδίκησε την θέση του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ αμέσως μετά το συνέδριο αλλά δεν έπεισε. Ορίστηκε όμως Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής. Στη συνέχεια διεκδίκησε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης και να δρομολογήσει τις διαδικασίες προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εχει ενδιαφέρον η επιχειρηματολογία του Α. Τόλκα το 2012 όταν κονταροχτυπιόταν στην τηλεόραση με τον Πάνο Σκουρλέτη με τον οποίο πλέον θα πρέπει να συνεργαστεί στενά...

ti

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline