Τρίτη 23 Απριλίου 2024  22:07:54

«Είμαστε σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο»

«Η χώρα έχει βγει από το πρόγραμμα, οι μνημονιακές πολιτικές όμως είναι εδώ. Υλοποιούνται, εφαρμόζονται» σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.

«Ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο ήδη έχουμε. Και γιατί ήδη έχουμε; Πρώτον γιατί οι δημοσιονομικοί στόχοι παραμένουν υψηλοί, δεύτερον γιατί η περιουσία παραμένει δεσμευμένη για έναν αιώνα και τρίτον γιατί η χώρα παραμένει σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Άρα, ουσιαστικά, πρέπει να εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές. Άλλωστε, τι ρόλο και τι λόγο θα είχαν 16 προαπαιτούμενα, προκειμένου να υπάρξει θετική αξιολόγηση των θεσμών την επόμενη εβδομάδα. Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι είμαστε σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο». Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η χώρα έχει βγει από το πρόγραμμα, οι μνημονιακές πολιτικές όμως είναι εδώ. Υλοποιούνται, εφαρμόζονται» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και σημείωσε: «Η κυβέρνηση απέτυχε διότι δεν ήταν αξιόπιστη, διότι δεν αξιοποίησε -η μόνη χώρα στην Ευρώπη- το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης επί τετραετίας που θα μείωνε το κόστος δανεισμού, απέτυχε επειδή έβαλε -και εξακολουθούν να υφίστανται- κεφαλαιακούς περιορισμούς, απέτυχε διότι δεν υλοποίησε διαρθρωτικές αλλαγές που οι αγορές τις εκλαμβάνουν με θετικό πρόσημο, απέτυχε διότι υπερφορολόγησε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, απέτυχε διότι στέρεψε την ελληνική οικονομία από τη ρευστότητα. Τα ακριβώς αντίθετα θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

«Άρα, εκείνες οι πολιτικές, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, τις οποίες δεν υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, εμείς θα τις υλοποιήσουμε. Και εκείνες τις πολιτικές που έχουν να κάνουν με την υπερφορολόγηση των πολιτών εμείς θα τις αλλάξουμε» πρόσθεσε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline