Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:13:56

Περισσότεροι οι βαθμοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στη "μάζωξη της Γέφυρας"

Περισσότεροι ήταν οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τα αυτοαποκαλούμενα ως "στελέχη της Κεντροαριστεράς" στη "μάζωξη" της "Γέφυρας" – μιας μετωπικής προσπάθειας περιφερειακών πολιτικών προσώπων που εξελίσσεται σε συνεννόηση με το Μαξίμου.

Με εξαίρεση τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, οι υπόλοιποι της πρωτοβουλίας που υπογράφουν τη "διακήρυξη", μικρή ή περιθωριακή σχέση έχουν με την εκλογική βάση της "Δημοκρατικής Παράταξης" ή τον κόσμο της Κεντροαριστεράς. Στο κείμενο αυτό (φυσικά...) προτείνεται η συγκρότηση ενός νέου πόλου της Κεντροαριστεράς, υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπει φρένο στον νεοφιλελευθερισμό, όπως λένε οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας. Και (φυσικά...) έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους υψηλόβαθμους Συριζαίους.

Ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καθώς και οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Πάνος Σκουρλέτης, Αλέξης Χαρίτσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Κώστας Ζαχαριάδης, Νίκος Φίλης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θεανώ Φωτίου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ακόμα και ο Παπαχριστόπουλος πρών ΑΝΕΛ κλπ επιστρατεύτηκε να χειροκροτήσει την πρωτοβουλία

Το ενδιαφέρον είναι ότι η σχετική πρωτοβουλία για την συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ δεν λαμβάνει υπόψη την κάθετη άρνηση του ΚΙΝ.ΑΛ και δεν έχει τη στοιχειώδη συμμετοχή στελεχών του...

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Νίκος Αντώνης Λιάκος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκος Μπίστης, Σωτήρης Βαλντέν, Κωστής Παπαϊωάννου, Μαρία Ρεπούση και Φωτεινή Σιάννου ενώ συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας.
Το κείμενο της πρωτοβουλίας φέρει πάνω από 100 υπογραφές. Ανάμεσά τους, αυτή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του ανεξάρτητου βουλευτή Σωτήρη Δανέλλη.

Εκνευρισμός στο ΚΙΝ.ΑΛ. από τον "Δούρειο Ίππο"

Η κίνηση, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι Νίκος Μπίστης αλλά και καθηγητές, όπως ο Νίκος Μουζέλης ή ο Αντώνης Λιάκος-, προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στο ΚΙΝΑΛ καθώς θεωρείται ότι συντονίζεται από τον Αλέξη Τσίπρα και μοναδικό σκοπό έχει τη λαφυραγώγηση των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση του κειμένου ο Γιώργος Παπανδρέου φρόντισε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ να υψώσει τείχη ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και στον ΣΥΡΙΖΑ με μια δήλωση-φωτιά:

«Αυτοί που μας έλεγαν παλαιοτέρα γερμανοτσολιάδες και Πινοσέτ, τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τις ψήφους ενόψει εκλογών», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ενώ και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης φρόντισε να τονίσει με επιστολή του στο «Βήμα» ότι δεν προτείνει τη σύμπλευση ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον αυτόνομο ρόλο του Κινήματος Αλλαγής.
«Η Κεντροαριστερά και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ», γράφει στην επιστολή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline